sétahajó közlekedik a Dunán

Igen, ez nem vicc, a budapesti buszjáratok mintájára a festői szépségű Dunakanyarban is elindul a vízi szolgáltatás mától! Pattanjatok fel ti is!


Hogy mire készüljünk? Nagyjából erre:

Vonatpótló hajójáratok ingyen a világ egyik legszebb helyén. Elég jól hangzik és lett is sikere: Nagymaros és Zebegény között, vagyis a Dunakanyar legszebb szakaszán sokan éltek a MAHART PassNave és a MÁV közös vállalkozásával.

Ahogy az iloveDunakanyar is írja, július 3-án, pénteken indul az újabb verzió, mostantól ugyanis hop on – hop off jellegű hajójáratok kötik majd össze a Dunakanyar legszebb településeit: az egymással szemközt magasodó Visegrádot és Nagymarost, továbbá Zebegényt és a Rám-szakadék kapuját, Dömöst.

A biciklit sem kell otthon hagyni

Ha a Dunakanyarról a fentieken túl egy további közlekedési eszköz eszünkbe jut, az a bicikli: a hazánkban átélhető egyik legnagyobb élmény egy kerékpározás Váctól Zebegényig, bicikliúton. A kerékpározást pedig a hajózással is össze lehet kötni, az új hop on – hop off járatokra ugyanis felvihető a bicikli.

És még olcsó is

A napijegy 500 forintba, a kerékpárjegy 200 forintba kerül, nem tűnik kifizethetetlennek. Főleg úgy nem, hogy ezzel bárhol be és ki lehet szállni. Merthogy hop on – hop off!

Keddtől csütörtökig naponta egyszer (először is Visegrádról, 14 órakor, majd Nagymarosról 14.10-kor), péntektől vasárnapig naponta négyszer indul a hajó (Visegrádról 10, 12, 14 és 16 órakor, Nagymarosról mindig 10 perccel később).

A figyelmetekbe ajánljuk