Bene Tamás 2019 októberében egy párnak tervezte Sneci nevű lakóhajóját, ezt mutatjuk be az olvasóknak.


A hajó megrendelői, Réka és Balázs Budapesten élnek, de nyári kikapcsolódási lehetőség után vágyakozva felkeresték Bene Tamást, aki a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem volt hallgatója és óraadójaolvasható a Designboom hasábjain.

Annak érdekében, hogy a hajó beleilleszkedjen a természeti tájba, az építész hagyományos kabinos halászhajókat tanulmányozott. A hajóbelső egyszerű és szerény: egy kis konyhát, étkezőasztalt, valamint alvófelületet tartalmaz. A kör alakú ablakok és fafelületek segítik a természettel való összhangot.

(…) egy ilyen kompakt élettér mozgása azt a célt szolgálja, hogy a hajóban tartózkodók minél közelebb tudjanak kerülni ennek a környezetnek az atmoszférájához — már ha a természetnek van atmoszférája. Mindenesetre a hajóval szinte bárhol lehetőségünk nyílik időt tölteni, enni-inni, aludni és felébredni, összemosva személyes énünk határait a természettel.

- írja a hajó tervezője Építészfórumnak írt cikkében.

Máté Balázs/benetamas.com

Friss

Hamu és Gyémánt

Napindító gondolat – 06.18.

Péntek reggel Alice Walker gondolatait idézzük, aki arra emlékeztet minket, hogy egy igazi barát mindig elfogadja véleményünket.
TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Gattuso 22 nap után felmondott a Fiorentinánál

Jó eséllyel az egyik legrövidebb edzői karrier egy csapatnál valaha.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Szingapúrban piacra dobták a laborban tenyésztett húst

A Good Meat márkanévvel ellátott tenyésztett hús megtalálható már az éttermi kínálatban.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk