A Honda egyik legújabb elektoromos modellcsaládja, az e:N
Egy virtuális sajtótájékoztató keretein jelentette be átfogó stratégiai változtatásait a Honda, melyből kiderül, hogy a japán székhelyű autómárka 2030 után kizárólag elektromos autókat szeretne gyártani.


A döntést a cég környezetvédelmi okokra, valamint a halálos kimenetelű autós balesetek csökkentésnek célja miatt hivatkozva hozta meg. Az eseményen egy új modellcsaládot is bemutattak, melynek e:N lesz, értékesítését pedig Kínában kezdik meg 2022 tavaszán – írja a Designboom.

A vállalat további tervei között az szerepel, hogy a következő öt évben összesen 10 e:N sorozatú modellt állítson forgalomba Kínában, majd az autókat az Ázsiai országból exportálja a világ többi pontjára.

A Honda szerint az e:N-családot a „dinamika, intelligencia és szépség" koncepciója alapján fejlesztik, melyben a márka eredeti technológiák kifejlesztésével próbál új értékeket beépíteni a következő generációs vezetési élmény elérése érdekében.

A széria első modelljei – az e:Ns1 és az e:Np1 – sportos és élvezetes vezethetőséggel, valamint biztonságos, kellemes és intelligens mobilitási térrel; egyszerű és éles külső formavilággal rendelkezik majd.

Honda e:Ns1

Honda

Honda e:Np1

Honda

A két tervezett szériamodell mellett az e:N-sorozat további fejlesztésének érdekében a gyár három koncepciómodellt is tervez: az e:N kupát, az e:N SUV-t (vagyis a városi terepjárót), valamint az e:N GT-t.

Ezeknek a modelleknek az értékesítése a következő öt évben kezdődik meg. A folyamatosan fenntartható szállítás érdekében a Honda felgyorsítja a villamosítási kezdeményezéseit, ami nem csak a termékfejlesztésre, hanem az értékesítésre, valamint a gyártásra is kiterjed – utóbbi esetében például a stabil akkumulátorellátásra is.

A figyelmetekbe ajánljuk