hawaii szörfös
Miután a koronavírus miatt hónapokig ingadozott Hawaii beutazási helyzete, a szigetcsoport kormányzója, David Ige bejelentette, hogy ismét várja a látogatókat.

A kormányzó keddi bejelentése szerint az állam elegendő haladást ért el a koronavírusjárvány lassítása terén ahhoz, hogy azok is beutazzanak, akiknek nem létfontosságú az útjuk

Az egészségügyi rendszerünk reagált, és úgy érezzük, hogy képesek vagyunk továbblépni a gazdasági fellendülés útján. A teljesen beoltott lakosok és látogatók számára most már biztonságos az államba beutazni, vagy az államon belül ingázni.

– mondta.

Ige és az állami egészségügyi tisztviselők a járvány ideje alatt ide-oda vitatkoztak arról, hogy jó ötlet-e a szigetekre látogatni. Miután tavasszal még beengedték a turistákat, nyáron Ige visszavonulót fújt a delta-variáns miatt. A látogatók felé mindez inkább egy kérés volt a kormányzó részéről augusztusban, de a nyár utolsó hónapja és a szeptember még így is visszaesett turisztikailag.

Amíg Európában újra növekednek az esetszámok, addig Hawaii számai augusztus vége óta jelentősen csökken. Augusztus 29-én tetőzött, aznap 1658 új esettel. A legutóbbi hétnapos átlag napi 123 új esetet mutat.

Korábban már két nyaralócélpont, Thaiföld és a Fidzsi-szigetek is bejelentette, hogy újra várja a turistákat, ahogy Dániában is eltöröltek minden koronavírussal kapcsolatos korlátozást.

Arról pedig, hogy a turisták hiánya mennyire tönkretehet egy országot, itt írtunk.


A figyelmetekbe ajánljuk