Részlet az Amazon Studios Gyűrűk Ura című sorozatából.​
Amazon Studios

Micsoda este! Új Gyűrűk Ura-előzetest mutattak be a Super Bowlon

Megérkezett az első teaser az Amazon hihetetlenül ambiciózus Gyűrűk Ura-sorozatához.


Az elmúlt időszakban folyamatosan csepegtették az információkat a szeptemberben debütáló Gyűrűk Ura-sorozatból, a tegnap esti (magyar idő szerint ma hajnalban) Super Bowl alatt azonban egy igen ambíciózus előzetes látott napvilágot.

Nem ez volt az egyetlen nagy szabású produkció, amely kihasználta az amerikai futball legnagyobb ünnepe körüli felhajtást, hiszen a Doctor Strange új epizódjából is bemutattak egy új, bővebb trailert.

A cselekmény több száz évvel A hobbit és A Gyűrűk Ura eseményei előtt játszódik majd, amit Tolkien Középfölde második korszakának nevezett (szemben a népszerűbb könyveivel és azok filmadaptációival, amelyek a harmadik korszakban játszódnak.)

Az Amazon sorozata több ezer évet ölel fel, és olyan kulcsfontosságú eseményeket dokumentál Középfölde történelmében, mint Númenor bukása, Szauron felemelkedése és a legendás hatalom gyűrűinek kovácsolása.

Az Amazon komoly pénzt fektet a projektbe: a Vanity Fair szerint a vállalat csak az adaptáció jogaira 250 millió dollárt pengettek ki, emellett az első évad gyártási költségei állítólag 462 millió dollárba kerültek.

A Gyűrűk Ura: A hatalom gyűrűi első évada szeptember 2-án debütál az Amazon Prime nevű streaming-szolgáltató kínálatában.

Forrás: The Verge

A figyelmetekbe ajánljuk