Lady Gaga a Gucci-ház című filmben.
Universal Pictures

Bemutatták a Gucci-házat, mindenki imádja Lady Gagát

A Ridley Scott bűnügyi filmjének első reakciói azt sugallják, hogy kifizetődő volt leszerződtetni a filmbe Lady Gagát és Jared Letót.


Lady Gaga a nemrégiben tett kijelentésével – miszerint a forgatás alatt hónapokig "úgy élt", mint a karaktere, Patrizia Reggiani – némiképp ellopta a showt a film elől, de a mozi marketinges-csapata biztosan nem volt túlságosan szomorú emiatt.

A film keddi (november 9.) londoni premierjén is minden szempár a művésznőre szegeződött. A reflektorfény határozottan Gaga lila ruhájára irányult. Az énekesnő a vörös szőnyegen ismét elmondta, hogy teljesen beleélte magát a szerepbe.

Valamilyen szempontból tényleg úgy érzem, hogy a folyamatomat szenzációvá tették. De nem szeretek hazudni a munkámról és a folyamatomról. Szóval amit mondani fogok, az a következő: Romantikus vagyok, ha a művészetről van szó. Romantikus kapcsolatom volt a karakteremmel, Patriziával. Romantikus kapcsolatom volt a forgatókönyvvel, és fejest ugrottam ebbe a világba, mert ő egyáltalán nem hasonlít rám... Nem tudom, honnan jött a 18 hónap. Kilenc hónap igen, de ennek a duplája, nem tudom

– mondta Lady Gaga.


Gaga korábban már beszélt arról, hogy milyen "pszichológiai nehézségekkel" járt Patrizia Reggiani szerepének elvállalása, aki Maurizio Gucci (Adam Driver) felesége volt, és akit elítéltek a férfi gyilkosságának kiterveléséért, miután tönkrement a házasságuk.

Jared Leto is eléggé belemerült a különc Paolo Gucci szerepébe, és nem csak a réteges smink miatt.

"Azt mondtam Ridley-nek, hogy "Tudod, nagyon szeretném ezt megcsinálni, de ha megcsinálom, akkor teljesen megőrülök""

– emlékezett vissza Leto az IndieWire-nek adott interjújában.

Leto és Gaga szerepük iránti elkötelezettsége a jelek szerint kifizetődött, a kritikusok első beszámolói az ő egyéni alakításaikra fókuszáltak, sőt többen díjesőt emlegettek a mozi kapcsán. Természetesen Gaga korábban már bezsebelte a legjobb eredeti dalért járó Oscar-díjat (Shallow) és a legjobb színésznőnek járó jelölést a Csillag születik című film okán. Leto pedig a legjobb mellékszereplőnek járó Oscar-díjat nyerte el a Dallas Buyers Clubban nyújtott alakításáért, 2013-ban.

A film november 25-én kerül a magyar mozikba.

Forrás: Dazed

A figyelmetekbe ajánljuk