timothée chalamet fekete pólóban husszú barna hajjal

Bob Dylan készülő életrajzi filmjében, a Going Electric munkacímen emlegetett moziban az ifjú Timothée Chalamet alakítja majd a legendás énekes fiatalkori énjét. A szerep megformálásához nem mástól kért tanácsot a felkészülésben lévő Chalamet, mint Joel Coentől.


Chalamet közvetetten már korábbról ismerte Coent, hiszen feleségével, Frances McDormanddal együtt játszott a The French Dispatch című vígjátékban. Az ifjú színészt Coen maga hívta vacsorára, aki annak idején komoly kutatást végzett Llewyn Davis világa című filmjéhez arról a korszakról, amikor Dylan még kezdőként bontogatta szárnyait.

A vacsoraasztal fölött Chalamet szerint nehezen lehetett bármit is kihúzni Coenből, de annyit azért megtudhatott, hogy Dylan rendkívül termékeny szerző volt, egyik lemeze a másik után jelent meg korai éveiben – írja a ContextUs külföldi forrásokra hivatkozva.

A jövőre 80 éves, dalszerzőként irodalmi Nobel-díjas Bob Dylan egyébként a mai napig aktív, idén júniusban jelentette meg 39. stúdióalbumát Rough and Rawdy Ways címmel. Fiatalkori énjének megformálását Timothée Chalamet olyannyira komolyan veszi, hogy a tanácsvadászatok mellett egy teljes hónapra elvonult egy woodstocki faházba, hogy még alaposabban felkészülhessen a szerepre. A tehetséges ifjú nem véletlenül esélyes az Oscarra Woody Allen szerint.

A figyelmetekbe ajánljuk