A Google logója.
A koronavírus-járvány miatt a cégek jelentős része átállt a home office-os munkavégzésre, de a Google úgy tűnik nem akar végleg ennél a módszernél maradni.

Az elmúlt időszakban az omikron-variáns miatt több Szilícium-völgyi óriáscég is bejelentette, hogy határozatlan ideig nem térnek vissza az alkalmazottak az irodáikba. A Google is hasonló módon tett, de egy nagy értékű ingatlanvásárlásból arra lehet következtetni, hogy a vállalat nem az otthoni munkavégzésben látja a jövőt.

A hírek szerint a keresőóriás egymilliárd dollárért, átszámítva nagyjából 311 milliárd forintért vásárolta meg a Central Saint Giles nevű londoni belvárosi irodaépületet, ahol korábban bérlőként volt jelen.

A vállalat a tervek szerint a következő néhány hónapban több millió dollárból teljesen felújítja az épületet, mivel a lehető legjobb munkakörülményeket akarják biztosítani a dolgozóknak.

Az irodába való visszatérés ettől függetlenül nagyban függ vírushelyzettől. A CNBC szerint a Google alkalmazottainak december 3-ig fel kellett tölteniük az oltással kapcsolatos dokumentumaikat a vállalat belső rendszerébe. A munkavállalóknak azt is igazolniuk kell, ha egészségügyi vagy vallási okok miatt nem vették fel a vakcinát.

Amennyiben egy dolgozó január 18-ig nem tesz eleget az előírásoknak, azaz nem oltatja be magát, akkor a cég 30 nap „fizetett adminisztratív szabadságra” küldi az érintett személyt. Ezt követi a legfeljebb hat hónapig tartó fizetetlen szabadság, majd a munkaviszony megszűnése.

A figyelmetekbe ajánljuk