Kilátás a White Raven Skybarból
White Raven

Lélegzetelállító a kilátás Budapest legújabb skybarjából: megnyílt a White Raven

„Ki gépen száll fölébe, annak térkép e táj”, nekünk viszont, akik számára az otthont jelenti, hevesebben ver a szívünk, ha a magasból tekinthetünk le páratlanul szép városunkra. Ezzel az élménnyel – na és persze mindenféle kulináris élvezettel – ajándékoz meg minket a Budai Várban nyíló White Raven skybar & lounge, melyet az elsők között próbáltunk ki.
\u200bWhite Raven a M\u00e1ty\u00e1s templom mellett

White Raven

Július 23-án nyit hivatalosan a főváros legújabb, illetve a Budai Vár egyetlen skybarja, a White Raven skybar & lounge a város legmagasabban fekvő ötcsillagos hoteljének, a Hilton Budapest tetején. A liftből kilépve elénk táruló város látványa egészen páratlan, így máris érthető a név, és persze a holló erősen köthető a szálloda tőszomszédságában található Mátyás-templomhoz is.

\u200b\u200bWhite Raven kokt\u00e9l

White Raven

A kilátás mellett a skybar különleges ital- és ételkínálattal várja vendégeit. A White Raven hét, kifejezetten ide tervezett különleges signature koktélját Barta Mátyás barmanager és Schök Norbert közösen alkotta meg. Az itallapon a signature koktélok esetében nem szokványos koktélneveket olvashatunk, hanem tulajdonságokat, a személyiségünket meghatározó szavakat: erő, kitartás, bátorság, hit, akarat, becsület és alázat. A holló hét faroktollának legendájához kapcsolódó hét italt egy kéthetes workshop keretében fejlesztették ki. Napi tíz óra kísérletezés a pult mögött, majd további négy-öt órányi tervezés és értékelés – így minden italból egy önálló performansz lett.

„A koktélok neveit a holló faroktollaihoz kapcsolódó mondakörből kölcsönöztük, és a nevek nem zsákbamacskák: az italok színe, hangulata, tálalása és élménye mind ezek alátámasztására jött létre. Én nem hiszek a félmegoldásokban, addig csiszolgattuk, tologattuk, redukáltuk és emeltük az összetevőket, amíg a teljes signature koktélsor kerek egésszé nem érett” – avatott be minket a kulisszatitkokba Barta Mátyás barmanager.

Méltó kísérők

White Raven barfood

White Raven

A skybar gasztronómiai élményének másik fontos pillére az, amit Maráczi Imre culinary director és Graur Zoltán culinary chef a tányérokra varázsol. „Ritka lehetőség, hogy egy minden érzékszervre ható skybar étlapját álmodhattuk meg. Így rögtön a rajtnál tele voltunk ötletekkel. Összedugtuk a fejünket a csapattal, és a koncepciókat Graur Zoltán culinary chef Kanyó András executive chef szakmai iránymutatása mellett varázsolta a tányérokra. A White Raven étlapján bárételek találhatóak; igyekeztünk minden egyes fogással valami újat alkotni, amely a Mátyásék által megálmodott elképesztő signature koktélok méltó kísérője lesz. És hogy mi lebegett előttünk, amikor nekiláttunk? Csak az, ami mindig: olyat csinálni, ami máshol nincs“ – mondta Maráczi Imre, akinek utolsó mondatai nem csupán a gasztronómiai élmény alapvetéseit jelentették, hanem a belsőépítészeti megoldásokat is.

Ki is tűnik, de bele is illik a környezetbe

\u200bWhite Raven kil\u00e1t\u00e1s

White Raven

A 3D-s kerámia mozaikok a Mátyás-templom Zsolnay csempéinek kistestvérei. A bár italtartóként szolgáló hátfala pedig a templom ólomüveg ablakaira utal vissza. Az asztalok és székek elrendezése úgy van megtervezve, hogy bárhova is ül az ember, a kilátás nem marad rejtve előle. A kortárs bárpult szuper találkozópont ismeretleneknek is, de ha sokadmagával érkezik az ember, a nagyméretű lounge körasztalok körül már-már szeparálva, csoportosan is kényelmesen. Mindez Nathalie Rottenburg keze munkáját dicséri. A spanyol születésű, Braziliában felnőtt hoteldizájn-specialista 2015 óta dolgozik együtt a Danubius szállodalánccal és a bejáratott munkakapcsolat abszolút meggyőző: makulátlan, mégis élettel teli élmény.


A figyelmetekbe ajánljuk