„A VIBE nemcsak egy hely, hanem egy életérzés. Egy olyan tér, ahol minden látogatás különleges, ahol minden este tartogat valami újat és meglepőt. Itt nemcsak az ételek és italok különlegesek, hanem az egész élmény, amely minden érzékszervre hat” – mondta el Gerendai Károly, a VIBE Budapest egyik tulajdonosa.
Gerendai Károly
Kaszás Gergely
A projekt alapgondolatát olyan ikonikus nemzetközi helyek inspirálták, mint a Coya, a Zuma, a Sushi Samba, a Sexy Fish vagy az Amazonico. Ezek a világ vezető szórakoztató és vendéglátóhelyei, amelyek egyesítik a kulináris élvezetet, a vizuális élményeket és az interaktív szórakoztatást. Azonban a cél nem csak az volt, hogy ezek másolatai keljenek életre Budapesten, hanem hogy létrejöjjön egy olyan hely, amely ezekhez képest is egyedi, és közben ugyanúgy világszínvonalat képvisel. A VIBE-ban az étkezés, az italok és a szórakoztatás nem különálló elemek, hanem egy nagy egész részei. Ez a holisztikus megközelítés az, amely igazán megkülönbözteti a többi étteremtől. „A VIBE víziója túlmutat az éttermek és szórakozóhelyek hagyományos szerepén. Ez egy olyan tér, amely a gasztronómia, a művészi szintre emelt, változatos szórakoztatás és a közösségi élmény találkozási pontja, amely minden vendéget arra ösztönöz, hogy újra és újra visszatérjen, mert tudja, hogy mindig valami új vár rá” – zárta Gerendai.
A VIBE Budapest gasztronómiai kínálata a világ legkedveltebb ízeit hozza el Magyarországra, miközben különleges figyelmet fordít a helyi alapanyagokra és a magas minőségre. Az éttermi koncepció fejlesztése Molnár Márk rendkívül sokrétű nemzetközi tapasztalataira alapulva kezdődött meg. A fogások egyedi, VIBE-os interpretációja Ruff Dávidnak köszönhető, aki a Costes Csoport számos egységében bizonyította már tehetségét, (Costes, Costes Downtown, Izakaya, Costes Catering), illetve az egykori Enso és a Konyhakör társtulajdonos konyhafőnökeként is komoly szakmai tapasztalatra tett szert. Nem is beszélve arról az erőteljes ázsiai behatásról, amellyel korábbi, ázsiai munkáinak köszönhetően – többek között Vietnamban – vértezte fel magát. A konyha élén Jónás Gábor áll, aki szintén a Costes Csoport egységeiben dolgozott az elmúlt időszakban, korábban pedig a Nobu csapatában szerzett kiemelkedő ázsiai és nemzetközi tapasztalatokat.
Jónás Gábor
Kaszás Gergely
A VIBE Budapest hatalmas és látványos bárpulttal rendelkezik, melynek italkínálata eleve magáért beszél, de az igazi szenzációnak az ígérkezik, hogy a hely signature koktélkínálata Marc Alvarez, a világ egyik legismertebb és legsikeresebb bármesterének keze munkáját dicséri. Alvarez a barcelonai Sips bár társalapítója, amelyet kétszer is Európa legjobb bárjának választottak, 2023-ban pedig elnyerte a világ legjobb bárja címet. Innovatív és művészi megközelítésű koktéljaival Alvarez világszerte hírnevet szerzett, és most a VIBE Budapest kínálatát is új szintre emeli.
A VIBE Budapest egyik legkülönlegesebb eleme a szórakoztató produkciók sokszínűsége és magas színvonala. A vendégek olyan, egyedi audiovizuális élményt tapasztalnak meg, amely a különböző műfajok találkozásával és folyamatos meglepetésekkel varázsolja el őket. A különleges atmoszféra alapját az éttermekben megszokottnál hangosabb, élőben a DJ-k által prezentált zene adja, amely az esték meghatározó pillére. „Az afro-tribal house ritmusok – amelyeket Dél-Amerikában, különösen Kolumbiában fejlesztettek tovább magas szinten – alkotják a hely egyedi hangulatának alapját. Ezeket ötvözzük az Ibizáról és Miamiból inspirálódott, vibráló zenei világgal” – mondta el Kühne Tamás, a VIBE Budapest tulajdonostársa.
Kaszás Gergely
A műsor egyik különlegessége, hogy nincs előre meghatározott menetrend – a produkciók váratlan pillanatokban bontakoznak ki, gyakran bevonva a vendégeket is az élménybe. A táncosok és artisták interakcióba lépnek a közönséggel, így teremtve közvetlen kapcsolódást és erősítve a közösségi élményt. Az előadások látványvilágát és technikai hátterét a legmodernebb fény- és hangrendszerek teszik még izgalmasabbá. A VIBE Budapest nem „előadásokat” kínál az étkezés közben, hanem olyan világot teremt, ahol maximum fél óránként mindig történik valami meglepő és látványos. Ezen „történések” során a művészet, a zene és a technológia találkozik, de mindez a vendégek interaktív visszajelzései alapján folyamatosan alakul, ezért a szórakoztatás rész döntően a közreműködők improvizációjára épül. A fellépők sokféle műsorszámmal készülnek, amelyből igyekeznek mindig a helyzetnek legmegfelelőbbet előadni. Az alapesetben kétórás ültetési idővel kalkulált vacsora közben akrobatikus elemekkel kiegészített táncbemutatók, artista és zsonglőr számok és vizuális effektek is helyet kapnak, sőt az estéknek része az is, hogy az étterem és a bár személyzete is bekapcsolódik a szórakoztatásba. Így minden este új élmény születik, amely nemcsak emlékezetessé teszi a VIBE különleges hangulatát, hanem azt is garantálja, hogy érdemes lesz visszatérni, hiszen nem ugyanazt az élményt kell majd újra és újra átélni, hanem organikusan, napról napra átalakul a hely szórakoztató kínálata. A produkciók összeállításában külön figyelmet fordítottak a nemzetközi és a helyi tehetségek bevonására. A táncos és zenei produkciók Franklin Davalos segítségével, elsősorban kolumbiai előadókkal valósulnak meg, míg az artista produkciók kapcsán az Inspirál Cirkuszközpont a VIBE Budapest partnere. A tervek szerint a későbbiekben további vendégfellépőket is meghívnak, így a programkínálat folyamatosan frissül és bővül majd.