lencse bolognai

Kipróbáltad már a vöröslencsés vegán bolognait?

A már jól megszokott darált húsos bolognai helyett, épp itt az ideje, hogy kipróbáld az ínycsiklandó, lencsés vegán verziót, ami szinte biztos, hogy elnyeri a tetszésed. A vöröslencsét hántolás során megszabadítják a nehezen emészthető héjától, így ezzel a recepttel a kellemetlen haspuffadást is elkerülheted.


Hozzávalók:

  • 2 ek olaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db sárgarépa
  • só,bors
  • 1 tk kakukkfű
  • 1 tk bazsalikom
  • 1 tk oregánó
  • 25 dkg vöröslencse
  • 40 dkg meghámozott és feldarabolt paradicsom
  • 2 evőkanál sűrített paradicsom
  • 50 dkg spagetti

Elkészítése:

A vöröshagymát és fokhagymát aprítsuk össze, a sárgarépát pedig reszeljük le. Egy serpenyőben a vöröshagymát és fokhagymát pirítsuk üvegesre az olajon, majd a lepirított hagymához adjuk hozzá a sárgarépát. Miután kicsit összeesett sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk a pirospaprikát is.

Következő lépésként a vöröslencsét adagoljuk a lepirított zöldségekhez, majd alaposan keverjük össze és hagyjuk körülbelül két percig pirulni. Fűszerezzük kakukkfűvel, bazsalikommal és oregánóval, majd öntsük hozzá a vizet és nagyjából 15-20 percig hagyjuk megfőni a vöröslencsét. Amíg a ragu megfő, a spagetti tésztát forrásban lévő vízben kifőzzük. A megfőtt szószhoz adjunk hozzá a sűrített és darabolt paradicsomot is, végül pedig hagyjuk pár percig alacsony hőfokozaton összeérni. Ha elkészült és a tésztánk is megpuhult, azonnal tálalhatunk.


A figyelmetekbe ajánljuk