A már jól megszokott darált húsos bolognai helyett, épp itt az ideje, hogy kipróbáld az ínycsiklandó, lencsés vegán verziót, ami szinte biztos, hogy elnyeri a tetszésed. A vöröslencsét hántolás során megszabadítják a nehezen emészthető héjától, így ezzel a recepttel a kellemetlen haspuffadást is elkerülheted.
Hozzávalók:
- 2 ek olaj
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db sárgarépa
- só,bors
- 1 tk kakukkfű
- 1 tk bazsalikom
- 1 tk oregánó
- 25 dkg vöröslencse
- 40 dkg meghámozott és feldarabolt paradicsom
- 2 evőkanál sűrített paradicsom
- 50 dkg spagetti
Elkészítése:
A vöröshagymát és fokhagymát aprítsuk össze, a sárgarépát pedig reszeljük le. Egy serpenyőben a vöröshagymát és fokhagymát pirítsuk üvegesre az olajon, majd a lepirított hagymához adjuk hozzá a sárgarépát. Miután kicsit összeesett sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk a pirospaprikát is.
Következő lépésként a vöröslencsét adagoljuk a lepirított zöldségekhez, majd alaposan keverjük össze és hagyjuk körülbelül két percig pirulni. Fűszerezzük kakukkfűvel, bazsalikommal és oregánóval, majd öntsük hozzá a vizet és nagyjából 15-20 percig hagyjuk megfőni a vöröslencsét. Amíg a ragu megfő, a spagetti tésztát forrásban lévő vízben kifőzzük. A megfőtt szószhoz adjunk hozzá a sűrített és darabolt paradicsomot is, végül pedig hagyjuk pár percig alacsony hőfokozaton összeérni. Ha elkészült és a tésztánk is megpuhult, azonnal tálalhatunk.