Tavaszi tekercset valószínűleg nem sokan készítenek el otthonukban, sokkal inkább keresnek egy éttermet és házhoz rendelik. Mostanáig! A tésztájához biztos, hogy van otthon minden alapanyag, a tölteléket pedig pillanatok alatt elkészíthetjük.
A tavaszi tekercs egy olyan kínai étel, amit még azok is szerethetnek, akik egyébként nem rajonganak az ázsiai ízvilágért.
Hozzávalók:
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 40 dkg darált pulykahús (vagy darált csirkemell)
- 20 dkg káposzta
- 15 dkg sárgarépa
- 4 ek szójaszósz
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint (őrölt)
- 4 ek napraforgó olaj
- 2 csomag réteslap (20 dkg-os)
Elkészítése:
A hagymát apró kockára vágjuk, majd az olajon megdinszteljük. A répát és a káposztát nagyjából gyufaszál méretűre vágjuk. A húst a hagymához adagoljuk, és megsütjük benne. Ízesítsük. Ha elkészül a hús, adjuk hozzá a répát és a káposztát, amit pár perc alatt félpuhára sütünk. Ezt szójaszósszal locsoljuk meg (kb. 4-5 evőkanálnyi).
Ezután a réteslapokat széthajtogatjuk, 2-3 réteg legyen egymáson. De figyeljünk arra, hogy ne száradjon ki. Nagyjából 15x15-ös négyszögekre vágjuk fel, töltelékből tegyünk a közepére, ezután pedig a két szélét behajtva göngyölítsük fel. Sütőpapírral kibélelt tepsire tegyük, amit olajjal alaposan kenjünk meg, majd forró sütőben süssük aranybarnára.