A budapesti étterem, amely mindig jobb akar lenni: 10 éves a St. Andrea Restaurant
St. Andrea / Pintér Árpád

A budapesti étterem, amely mindig jobb akar lenni: 10 éves a St. Andrea Restaurant

Épp tíz éve, 2015-ben nyitott meg az Eiffel Palace-ban a St. Andrea Restaurant. Az étterem az alapítás óta a megbízhatóság, a lezser elegancia és a klasszikus éttermi élmények otthona – így a vendégeknek is van okuk az ünneplésre.



Idén tavasszal Lizsicsár Miklós étteremvezető, Kollár Endre séf és Holló Klára tulajdonos 130 vendégükkel együtt, két napon át ünnepelték az első évtized sikereit. A születésnap másnapján az új, tavaszi étlapot is bemutatták: áprilistól az étlapon magyar tarka tatár, pecsenye kacsamáj rebarbarával, somogyi szarvas gratin burgonyával és zöldekkel, pavlova eperrel, illetve a nagy visszatérő, a Michelin Guide receptkönyvében is megjelent St. Andrea túrógombóc szerepel.

Komfort dining

St. Andrea / Pintér Árpád

A St. Andrea világában a szép tányér és az ízélmény mellett ugyanolyan fontos az éttermi miliő. Az étkezéseket magasan képzett sommelier kíséri, esténként könnyed hangulatú zene szól és gyertyafény fogadja a vendégeket. Az étterem friss virágai, illata és fényei mind tudatos koncepció mentén emelik a hangulatot.

Az éttermi élményért a Budapest-szerte legendás, pontos és szórakoztató szervizről ismert Lizsicsár Miklós étteremvezető és csapata felel. Miklós 15 éves korában kezdett el felszolgálóként dolgozni, az elmúlt évtizedek tapasztalatai és a klasszikus felszolgálói attitűd betöltik a teret – már belépéskor érezni, ha ő az étteremben van. Miklóssal a lezser elegancia, a minden mozdulatában figyelmes bánásmód és a laza hangulat is garantált. Sztorijai városszerte híresek, az étterem vendégköre ismerősként érkezik meg hozzá. Humora az étterem pezsgőkínálatával kombinálva számtalan emlékezetes este origója – azt vallja, hogy „olyan nincs, hogy nincs okunk az ünneplésre”.

Szenvedélyes ízek

St. Andrea / Pintér Árpád

Öt, sikerekben gazdag, eseménydús év után 2020 sorsfordító volt a St. Andrea Restaurant történetében: ekkor a csapat sokat bizonyított tagját, Kollár Endrét nevezték ki séfnek. Endre gyermekkora óta főz, saját bevallása szerint nem akart mindenáron séf lenni, csak azt tudta, hogy egész életében főzni szeretne. Konyhájában a hagyományos ízvilág dominál, törekvése, hogy a csúcsgasztronómia kreatív villanásai mellett vendégei otthonos, komfortos élménnyel vacsorázhassanak, az étterem és menüsora akár heti több alkalommal is biztos választás legyen a vendégkörnek. A férfias, karakteres ízekkel főző séf ételeiben gyakori a meglepetés: szereti, ha a vendégek egy-egy különleges ízélmény váratlanságával szembesülnek – erre tökéletes lehetőség a kéthetente változó üzleti ebéd ajánlat.

„Amikor a St. Andrea konyhájában vagyok, semmi más nem létezik, csak az étel és én. Szenvedéllyel főzök és ebből semmi nem tud kizökkenteni. A St. Andrea alapvető értékei, a minőség, a szeretet és az elhivatottság mellé, bízom benne, hogy az általam vezetett konyhával izgalmas, új világ rajzolódhat ki. Ennek felelősségével és izgalmával dolgozok minden nap” – mondja Kollár Endre.

St. Andrea / Pintér Árpád

A kezdetekkor meghatározott értékrend nem merülhet feledésbe: a mindennapokat továbbra is a jóra való törekvés, a szeretet és a magasra pozícionált gasztronómiai élmény jelentik. A St. Andrea az elmúlt években újjászületett: Kovács Attila alapító kedves mondata, a „Többet. Jobbat. Mást, mint más!” vált a St. Andrea Restaurant küldetésévé.

A figyelmetekbe ajánljuk