Áprilistól bővül a St. Andrea Restaurant: a Michelin Guide által is ajánlott fine dining étterem tavasztól a Boldogságos bárban is várja vendégeit. Az étteremtérből kialakított új lounge-részben kényelmes fotelek, smaragdzöld kanapék és lágy színben játszó, elegáns tapéta kaptak helyet, a Boldogságos bár a St. Andreában megszokott szeretetteljes, lezser és elegáns, otthonos hangulattal várja vendégeit.
A Boldogságos bár számomra az önmagunkra szánt időt jelképezi. Megérkezni, kényelmesen leülni, kötöttségek nélküli, elegáns közegben jól érezni magunkat manapság egyfajta luxus. Én az élet értelmét mindig a beszélgetésekben látom, abban a magunk számára megnyert időben, amikor tudunk a hétköznapokban is örülni, kikapcsolódni, itallal és étellel kényeztetni magunkat, miközben egymásra figyelünk
– mondja Lizsicsár Miklós étteremvezető, majd hozzátette:
a Boldogságos bárral mi lehetőséget szeretnénk teremteni a beszélgetésre, közös időre és ami a legfontosabb: a barátságra.
Fotó: Boldogság bár
Fotó: Boldogság bár
A bár megnyitója volt az ünnepi alkalom a St. Andrea Borászat új tételének, a tavaly elhunyt tulajdonos, Kovács Attila építész emlékére megalkotott Filia Egri Cuvée Superior 2019-nek budapesti bemutatkozására. A megnyitón Dr. Lőrincz György borász elmondta:
a hiányra, amelyet Attila elvesztése jelentett, a St. Andrea Borászat a saját „eszközeivel” kereste a választ, így született meg a baráti szeretet bora, a Filia.
Fotó: Boldogság bár
A Filia két különleges szőlőfajta, a Pinot noir és a Kékfrankos házasításából, érzékeny találkozásban született Egerszalókon. A Borászat által megálmodott, gyönyörű palackon kirajzolódik az egri görögkatolikus pap, Balázs atya köpenyének mintázata, a kereszt és a csillagok, a végtelen, Kovács Attila tiszta, grandiózus vízióinak kékje, a baráti szeretet kékje, a mennyország reménysége.
Sztarovics Gabriel sommelier
Fotó: Boldogság bár
A bárban az eddiginél is fontosabb szerepet kap majd az italkínálat, amelyet a St. Andrea Borászat legszebb palackjai mellett a nemzetközi borvilág válogatott tételei jelentenek. A Boldogságos bárban kiteljesedhet Sztarovics Gabriel sommelier munkája, aki a borok mellett szakértelemmel és szenvedéllyel válogatja a világ legizgalmasabb, kóstolásra érdemes párlatjait.