Mostantól a selyemhernyót is megtaláljuk ennek az ázsiai országnak az étlapjain

Mostantól a selyemhernyót is megtaláljuk ennek az ázsiai országnak az étlapjain

Szingapúr emberi fogyasztásra alkalmasnak nyilvánított 16-féle rovart, a törvény azonnali hatállyal életbe is lépett, így lehetséges a rovarevés a városállamban.


Ezeket a rovarokat ezentúl lehet importálni emberi és állati fogyasztás céljára is, valamint a helyi éttermek és számtalan kiskereskedő már el is kezdte tervezgetni a beszerzésüket és felvételüket az étlapra – írja CNBC.

A fenntarthatóságra összpontosító Gastrobar Fuga és az Insectyumz, amelyek több más létesítménnyel együtt üdvözölték a döntést és alig várják, hogy ezeket az ínyencségeket megkóstolják a látogatók.


De miket ehetnek az országban mostantól? Íme, a teljes lista:

  • nyugati és európai mézelő méh,
  • selyemlepke és selyemmoly,
  • kis viaszmoly,
  • nagy viaszmoly,
  • szarvasbogárlárva,
  • szkarabeuszlárva,
  • közönséges lisztbogár,
  • sötétbogár,
  • gyászbogárlárva,
  • szöcske,
  • sivatagi vándorsáska,
  • afrikai vándorsáska,
  • fekete, mezei és kétfoltú tücsök,
  • közönséges tücsök,
  • trópusi házi tücsök,
  • házi tücsök.

A szingapúri élelmiszer-ügynökség (SFA) elismerte, hogy az ország rovaripara még gyerekcipőben jár. Az SFA azonban az ehető rovarok behozatalára vonatkozó szabályozási keret bejelentésekor hangsúlyozta, hogy prioritása a Szingapúrban fogyasztott élelmiszerek biztonságának védelmezése.

Az iránymutatások előírják, hogy a rovarokat nem lehet vadon gyűjteni, valamint az új fogyasztásra szánt rovarok vizsgálata során a rovaroknak dokumentáltan Szingapúron kívüli élelmiszer-fogyasztási múlttal kell rendelkezniük.

A figyelmetekbe ajánljuk