quiche francia pite

Így készítsünk pitét a maradék húsvéti sonkából

Előfordulhat, hogy megmarad némi sonka az ünnepek után. Egy quiche-be sütve felhasználhatjuk.


A quiche egy francia pite, amiből most egy brokkolis-sonkás változatot mutatunk.

Hozzávalók:

  • 2 dkg liszt
  • 0.5 csomag sütőpor
  • 12 dkg túró
  • 5 ek tej
  • 5 ek olaj
  • 1 ek vaj
  • 50 dkg brokkoli
  • 16 dkg sonka
  • 1 db póréhagyma
  • 3 db tojás
  • 2 dl tejszín
  • frissen őrölt bors
  • 1 tk provence-i fűszerkeverék
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 1 tk fűszerkeverék
  • 10 dkg sajt
  • 1 ek zsemlemorzsa

Elkészítés:

Először rózsáira szedjük a brokkolit, majd megtisztítjuk. Ezután forrásban levő, sós vízben 5 percig főzzük, leszűrjük és leöblítjük hideg vízzel, majd lecsöpögtetjük.

A lisztet a sütőporral és egy csipet sóval egy tálba szitáljuk, majd simára keverjük a túrót az olajjal, tejjel és összedolgozzuk a liszttel. A tésztát ezután kinyújtjuk kör alakúra.

Keressünk egy tepsit vagy tűzálló tálat és következő lépésként vajazzuk ki. Ebbe simítjuk bele a tésztát úgy, hogy legyen pereme is. Belenyomkodjuk, és megszurkáljuk az alját villával. Beletesszük a felcsíkozott sonkát, a felkarikázott póréhagymát és a brokkolit is.

Összekeverjük a tejszínt a tojásokkal. Sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a fűszerkeveréket és a reszelt sajt felét, ezt ráöntjük a zöldséges tésztára.

A sütőt előmelegítjük 180 Celsius-fokra. A quiche tetejét megszórjuk reszelt sajttal, végül 35 percig sütjük.

(Forrás: Mindmegette)


A figyelmetekbe ajánljuk