Így készül a panzanella

Ez az ínycsiklandozó vegetáriánus fogás 15 perc alatt el is készül.


A panzanella, vagyis a kenyérsaláta 5 perc előkészületet igényel, 15 perc az elkészítése és 2 főt szolgál ki.

Katy Beskow receptjéhez a következő hozzávalók kellenek:

  • 300 g koktélparadicsom (vagy nagyobb paradicsom feldarabolva)
  • ½ kicsi lilahagyma, vékonyra szeletelve
  • 4 olajban sült paprika (a felesleges olajat csepegtessük le róla)
  • 2 vastag szelet rusztikus fehér kenyér, darabokra szakítva
  • pár csepp jó minőségű extraszűz olívaolaj
  • 1 nagy csipet tengeri só és fekete bors
  • 1 kis marék petrezselyem, apróra vágva

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra (légkeveréses sütőt 180 fokra hevítsünk), majd tegyük egy hőálló tálba a paradicsomot, kenyeret, hagymát, feldarabolt paprikát és keverjük össze. Ez mehet is a sütőbe, 15 percre. A végén ízesítsük a sóval, borssal, tegyünk rá olívaolajat és petrezselymet.

(Forrás: Guardian)


A figyelmetekbe ajánljuk