Házilag mi is elkészíthetjük ezt a nyári, könnyed joghurtos padlizsánsaláta receptet.
A meleg napokon nagyon jóleshetnek a joghurtos, hideg finomságok. A joghurtos padlizsánsaláta pirítós mellé, hús mellé, de grillezett zöldségekkel is kiváló. Ez a recept összesen 20 percet vesz igénybe.
Hozzávalók (4 főre)
- 2 darab padlizsán
- 2 evőkanál olívaolaj
- 4 deciliter görög joghurt
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 darab citrom leve
- 1 teáskanál koriander
- só és bors ízlés szerint
Elkészítés
Először tisztítsuk meg és kockázzuk fel a padlizsánt, majd forró olajon pirítsuk meg a darabokat körülbelül 8-12 percig. Ezután hagyjuk kihűlni.
Amíg hűl, a joghurtba keverjük bele a zúzott fokhagymát, citromlevet, koriandert, sót és borsot. Ebbe jöhet a kihűlt padlizsán is, forgassuk jól össze ezeket. A kész salátát fedjük le és fogyasztásig tároljuk hűtőben.
(Forrás: Só Bors)