Egy üveg vodka.

Illusztráció.

A háború miatt változtatja meg a nevét a világhírű orosz vodkagyártó

A Stolichnaya vodka mostantól Stoli néven fut.

Az orosz gyökereire rendkívül büszke vállalat, a Stoli Group nemrégiben jelentette be, hogy megváltoztatja a Stolichnaya nevét, így tiltakozva Oroszország ukrajnai inváziója ellen – írja a Haszon Magazin.

A vállalat alapítója, Jurij Shefler orosz születésű milliárdos elmondta, hogy a név és az Oroszországgal való kapcsolata már nem reprezentálja a márkát.

Ugyan 2000-ben száműztek Oroszországból Putyinnal szembeni ellenállásom miatt, továbbra is büszke vagyok a Stolichnaya márkára. A mai napon úgy döntöttünk, átnevezzük a márkát, mivel az eredeti név már nem reprezentálja szervezetünket. Mindennél jobban szeretném, ha Stoli az európai békét és az Ukrajnával való szolidaritást képviselné

– írja a Stoli Group a tájékoztatóban.

Shefler elmondása szerint azért kellett Luxemburgba menekülnie, mert Vlagyimir Putyin orosz elnök a '2000-es évek elején megpróbálta átvenni az irányítást a vállalata felett. A márka tulajdonjogairól a Szovjetúnió felbomlása óta folyamatos viták alakulnak ki, a Stoli Group és az orosz állami tulajdonban lévő Sojuzplodoimport nevű cég között.

Személyesen megtapasztaltam Putyin rezsimjének üldöztetését, és osztozom Ukrajna és népe fájdalmában

– mondta Shefler.

A cég – amely kijelentette, hogy csak szlovák forrásokat használ fel, hogy elkerülje az Oroszországgal való bármifajta érintkezést – a gyártóüzemeit Lettországban létesíti.

A figyelmetekbe ajánljuk