Dalnoki Bence elkészítette azt a halászlevet, amivel megnyerte világ legrangosabb főzőversenyének, Bocuse d'Or magyarországi döntőjét.
Dalnoki Bence idén október 21-én nyerte meg a Bocuse d'Or itthoni döntőjét, így ő képviselheti Magyarországot a jövő évi megmérettetésen. Érdekesség, hogy jövő márciusban Budapesten rendezik rendezik a Bocuse d'Or európai szuperdöntőjét, így Dalnoki újra itthon mérkőzik meg.
A Vince cikkéből kiderül, hogy a séf be is mutatta a versenyen főzött egyik ételének, a halászlének az otthon is elkészíthető változatát a Duna Televízió Család-barát című műsorában .
A részletes fortélyokat ide kattintva lehet ellesni; a receptet pedig mutatjuk.
Hozzávalók
Leves
- 1 kg ponty nyesedék, fej, csontok
- 1,5 l víz
- 100 g vöröshagyma
- 10 g fokhagyma
- 10 g paradicsom
- 10 g hegyes erős paprika
- 100 ml fehérbor
- 25 g édes fűszerpaprika
- 1 g csípős fűszerpaprika
Derelye tészta
- 110 g tésztaliszt
- 93 g durumliszt
- 110 g tojássárgája
- 30 g tojásfehérj
- 10 g olívaolaj
- 3 g só
- 2,5 ml ecet
Derelye töltelék
- 200 g ponty tej
- 100 g ikra
- 50 g tejföl
- 30 g sült fokhagyma
- só
- bors
Gremolata
- 40 g salotta hagyma
- 40 g hegyes erős paprika
- 20 g savanyított almapaprika
- 20 g capri gyümölcs
- 10 g snidling
- 10 g marokkói citrom