halászlé

Illusztráció

Elárulták a Bocuse d'Or-nyertes halászlé receptjét

Dalnoki Bence elkészítette azt a halászlevet, amivel megnyerte világ legrangosabb főzőversenyének, Bocuse d'Or magyarországi döntőjét.


Dalnoki Bence idén október 21-én nyerte meg a Bocuse d'Or itthoni döntőjét, így ő képviselheti Magyarországot a jövő évi megmérettetésen. Érdekesség, hogy jövő márciusban Budapesten rendezik rendezik a Bocuse d'Or európai szuperdöntőjét, így Dalnoki újra itthon mérkőzik meg.

A Vince cikkéből kiderül, hogy a séf be is mutatta a versenyen főzött egyik ételének, a halászlének az otthon is elkészíthető változatát a Duna Televízió Család-barát című műsorában .

A részletes fortélyokat ide kattintva lehet ellesni; a receptet pedig mutatjuk.

Hozzávalók

Leves

  • 1 kg ponty nyesedék, fej, csontok
  • 1,5 l víz
  • 100 g vöröshagyma
  • 10 g fokhagyma
  • 10 g paradicsom
  • 10 g hegyes erős paprika
  • 100 ml fehérbor
  • 25 g édes fűszerpaprika
  • 1 g csípős fűszerpaprika

Derelye tészta

  • 110 g tésztaliszt
  • 93 g durumliszt
  • 110 g tojássárgája
  • 30 g tojásfehérj
  • 10 g olívaolaj
  • 3 g só
  • 2,5 ml ecet

Derelye töltelék

  • 200 g ponty tej
  • 100 g ikra
  • 50 g tejföl
  • 30 g sült fokhagyma
  • bors

Gremolata

  • 40 g salotta hagyma
  • 40 g hegyes erős paprika
  • 20 g savanyított almapaprika
  • 20 g capri gyümölcs
  • 10 g snidling
  • 10 g marokkói citrom

A figyelmetekbe ajánljuk