Budapesten járt a bártender, aki összeállította 2023 legjobb itallapját
The Gleneagles Hotel

Budapesten járt a bártender, aki összeállította 2023 legjobb itallapját

Skót természettudományos könyvsorozat ihlette a Book of Berries (azaz a Bogyók könyve) című itallapot, melyet 2023-ban a The World 50 Best égisze alá tartozó „Siete Misterios Best Cocktail Menu”-díjjal jutalmaztak. A menüt megalkotó The American Bar vezetője, Michele Mariotti – aki a skóciai The Gleneagles Hotel beverage managere – a Kempinski Hotel Corvinus Budapest bárja, a Blue Fox meghívására nemrég Budapestre látogatott.

The Gleneagles Hotel

Szövetborítású bordó könyvecske, rajta a „The American Bar” és a „Book of Berries”-felirat, belső oldalain klasszikus természettudományos köteteket idéző illusztrációk és layout – ez az itallap büszkélkedhet a 2023-as „Siete Misterios Best Cocktail Menu”-díjjal. A dicsőségig azonban hosszú, munkás út vezetett: a koncepció kitalálását követően a szakemberek először az ízprofilok mátrixát állították össze, majd arra építve, alapos kutatómunkával fejlesztették ki az egyes koktélokat – mesélte Michele Mariotti, a The American Bar vezetője, aki Molnár Balázs a Kempinski Hotel Corvinus Budapest creative beverage managerének meghívására érkezett Budapestre.

Kempinski Hotel Corvinus Budapest

Az olasz származású Mariotti nagy tapasztalattal bíró, neves bártender, aki korábban London legismertebb szállodai bárjaiban, a Savoy American Barjában, illetve a The Berkeley hotel The Blue Barjában dolgozott. Mielőtt a skóciai The Gleneagles Hotel csapatához csatlakozott volna, két évig Szingapúrban élt, ahol megnyitotta és menedzselte a The Mandarin Orientalban a MO bárt, amely egy év alatt bekerült az 50 legjobb ázsiai bár közé. Jelenleg a Pertshire-ben található The Gleneagles luxusszállodában dolgozik: 11 egység irányításáért felel, amely nem kis kihívás, különösen úgy, hogy a fenntarthatóságot is a zászlajukra tűzték – munkája sikerességét azonban mi sem bizonyítja jobban a fenti díjnál, illetve a vendégeik folytonos elégedettségénél. Nehezen elképzelhető, de Michele Mariottinak olykor szabadideje is van, amiben részben az Unjiggered nevű, bár tematikájú podcastjával foglalatoskodik, és a szakmabeliekkel készít interjúkat.

A nemzetközi bárszcéna egy nagyon összetartó, támogató közösség, ennek köszönhetően érkezett Budapestre az olasz szakember – ahogy a most meghívó fél, Molnár Balázs is rendszeresen járja a világ bárjait, guest shifteket tartva. Ezekből inspirálódva a Blue Fox színes programokkal zárja a tavaszt és készül a nyárra: június 9-ig tart például a Margarita Május, melynek keretében a bárban négy egyedi Margarita kóstolható – a klasszikusok mellett.


Related Articles From Your Site
A figyelmetekbe ajánljuk