másnaposság

Minden konyhában ott van a másnaposság elleni legjobb élelmiszer

Egy boros szakember.szerint egy hétköznapi élelmiszer lehet a legjobb választás.

Egy-egy esti italázást néha csúnyán megszenvedhetünk másnap, ha túlzásba esünk. A „népi gyógyászatban” több módszer is elterjedt a másnapos tünetek enyhítésére, de általában mindenkinek van valamilyen tuti tippje.

Ezek között a „gyógyszerek" között a tojás is ott szokott lenni, a Vince cikke pedig bemutatta röviden az élelmiszer hatásmechanizmusát

A másnaposság legfőbb oka, hogy az alkohol dehidratál, valamint ront az alvás minőségén. Mivel toxikus anyag, ezért a testünk fokozott működésbe kezd, hogy eltávolítsa

– szemlézte az oldal a Leicestershire Live cikkét, amiben Callum Dooley, a borhűtőket forgalmazó Elite Wine Refrigeration igazgatója szólalt meg.

Nagyon fontos – állítja –, hogy figyeljünk oda a megfelelő étkezésre. A gyomorsavaknak is nagy szerepe van ugyanis abban, mennyire lesz súlyos a másnaposság.

Alkoholfogyasztás előtt táplálkozzunk egészségesen, hogy megfelelő energiával kezdhessük az italozást. Előtte és utána ne együnk cukrosat, mert az alkohol maga is egekbe emelheti a vércukorszintet

– tanácsolja Dooley.

Az egyik legjobb élelmiszer ilyenkor állítása szerint a tojás. Ennek aminósavai ugyanis képesek lebontani a borban kisebb-nagyobb mennyiségben természetesen jelen lévő acetaldehidet, ami szintén hozzájárul a másnapossághoz. Mindemellett a tojás a gyomor regenerálódását segítő tápanyagokban, ásványi anyagokban is gazdag.

Természetesen Dooley-nak is az a legfőbb javaslata, hogy lehetőleg próbáljuk meg kordában tartani a „szomjunkat”, és ne vigyük túlzásba az egyidejű alkoholbevitelt. Ebben az esetben garantáltan megússzuk a másnaposságot.


A figyelmetekbe ajánljuk