Nem kell ahhoz strandra menni, villámgyorsan elkészül és akár a kádadban is fogyaszthatod, kimaxolva az otthoni strandélményt.
Kevés dolog nőtt annyira össze, mint a vízpart és a lángos. Valamiért egy forró napon egésznapos lubickolás után kevés dolog esik az embernek jobban, mint egy klasszik strandokon vásárolható hatalmas lángos. Ugyanakkor nem muszáj ehhez strandra menni, simán lekészíthetjük otthon is akár.
Amire szükségünk lesz hozzá:
- 30dkg kenyérliszt
- 1dl tej
- 1,5dl tej
- 2,5dkg élesztő
- 1 teáskanál só
- 1 teáskanál porcukor
- 3 gerezd fokhagyma
- 2dl tejföl
- 20dkg sajt
- 2 liter napraforgóolaj
Először is egy pohárban mikrózzuk meg a tejet langyosra, aztán szórjuk bele a cukrot és morzsoljuk bele az élesztőt. Fedjük le nagyjából 10 percre ezután, amíg felfut. Ezután beleszórjuk a lisztet egy mélyebb tálba, megsózzuk, a közepébe egy mélyedést formálunk és beleöntjük a pohár tartalmát. Töltünk hozzá annyi langyos vizet, hogy egy lágy, de nem teljesen híg tésztát kapunk belőle.
Ha ezzel megvagyunk, hagyjuk dagadni a tésztát kétszeresére. Ha pedig megdagadt, elkezdhetünk olajos kézzel kicsípni belőle nagyobb darabokat, szélesre gyúrni és húzgálni kézzel, majd rádobni a sütőre. Ha pedig kellően megbarnult mind, jöhet természetesen a sajt és a tejföl, vagy amit csak szeretnénk a tetejére. Egy kád vízben még picit a strandon is érezhetjük magunkat vele.
(Forrás: Nosalty)