Tombol a grillszezon, és bár ez elsősorban sertésbordákat és hamburgereket jelent, nem kell a grillezési kreativitásnak itt megállnia.
Ha a grillezhető dolgokról van szó, a határ a csillagos ég − és ebbe beletartozik néhány olyan étel is, amiről valószínűleg soha nem gondoltad volna, hogy a grillrácsra teszed. Most a Manual segítségével megosztjuk néhány kedvenc grillezési ötletünket, egyáltalán nem hagyományos alapanyagokkal, amit érdemes megfontolni a következő kerti partikor.
Ez is érdekelhet: 5 tárgy, ami örömmé teszi a grillezést
1. Saláta
A salátáról általában a világos, tiszta, ropogós ízek jutnak eszünkbe. De ha valaha is grilleztél már például római salátát, akkor tudod, hogy a salátazöldségek sokkal izgalmasabbak is lehetnek. Az olyan salátáknak, mint a római saláta vagy az endívia, grillezéssel kihozhatjuk mély, földes ízvilágukat, amelyet egy kis füst egészít ki. A végén adj hozzá citromot, és élvezd!
2. Gyümölcstorta
Fotó: Shutterstock
Van valami egészen varázslatos a friss gyümölcsök nyári édességében a tábortűz füstösségének nosztalgikusan csodálatos ízével kombinálva. A grillezett gyümölcstorta a tökéletes kerti grill desszert. Állítsd össze a tortát úgy, ahogyan sütőben sütés előtt tennéd. Amikor eljön a sütés ideje, helyezd a tortát egy fóliával kibélelt grillrácsra, zárd le a fedelet, és grillezd közepes hőfokon 30-40 percig, a hozzávalóktól függően.
Ha tovább olvasnál: Itt a szezon! Ez a legjobb pác, ha csirkét dobnál a grillre!
3. Angyaltorta
Ez az epres sütemény még pompásabb ízt kap, ha meggrillezzük. Egyszerűen vágd szeletekre az angyaltortát, majd helyezd közvetlenül a grillrácsra. A süteményben lévő cukrok gyorsan karamellizálódnak, ezért csak oldalanként körülbelül 1 percig grillezd.
4. Grillezett limonádé koktél
Fotó: Shutterstock
A citromokat már grillezheted is, hogy jó füstös ízt kapjanak. A grillezett citromok pedig sokkal többet tudnak, mint az ételek ízesítését. Használd a grillezett citromlevet bármelyik kedvenc italodban, hogy még mélyebb ízélményt kapj. A mi kedvenc kombinációnk: Bourbon, grillezett citromlé, valamilyen egyszerű szirup, és egy kevés gyomorkeserű.
5. Salsa
A salsa az egyik legegyszerűbb dolog a világon − egyszerűen dobd a hozzávalókat egy konyhai robotgépbe, és bumm – kész is a fűszeres tökéletesség. De ha szánsz néhány percet arra, hogy ugyanezeket a hozzávalókat előbb meggrillezd, akkor a salsádnak egészen új, füstös íze lesz.
6. Kagyló
Fotó: Shutterstock
Ha egyszer már megkóstoltad a grillen elkészített kagylót, soha többé nem fogod máshogy elkészíteni. A grill füstös íze beszivárog ezekbe a kis gyönyörűségekbe, és úgy ízesíti őket, ahogy semmilyen más főzési mód nem hasonlítható hozzájuk. Helyezd a kagylót közvetlenül a rácsra, zárd le a fedelet, és közepes-magas fokozaton süsd, amíg a kagyló ki nem nyílik, körülbelül 8-10 percig.
7. Banán
Valami egészen varázslatos dolog történik, amikor a banánt meggrillezed. Magas cukortartalma miatt a banán pompásan karamellizálódik, ami szinte melaszos ízt eredményez neki. A grill finom füstös csókjával, a banán szinte túlvilági ízvilágúvá válik. Ha ezt fagylalttal párosítod, soha többé nem fogsz ugyanúgy tekinteni a banánra.