Az amerikai sajtos tésztának, a mac and cheese-nek többféle változata ismert, van aki sörrel, baconnel, kolbásszal készíti. De mégis milyen az alaprecept? Mutatjuk!
Hozzávalók:
- 20 dkg makaróni
- 15 dkg cheddar sajt
- 2 dl tej
- 2 evőkanál finomliszt
- 5 dkg vaj
- bors ízlés szerint
- só ízlés szerint
Olvasszuk mega vajat, ezt követően szórjunk hozzá lisztet, és sűrűn kevergetve, közepes lángon pirítsuk 1-2 percig. Ezután fokozatosan adagoljuk hozzá a szobahőmérsékletű tejet, amit öntés után azonnal keverjünk el. Ekkor egy nem túl folyós állagú masszát kell, hogy kapjunk.
Ízesítsük, sózzuk-borsozzuk ízlésünknek megfelelően és adjuk hozzá a lereszelt cheddar sajtot is, és keverjük bele.
Legvégül tegyük bele a kifőtt tésztát a sajtos szószba, majd keverjük össze. Ha ezzel megvagyunk kész is, valóban egy rendkívül egyszerű recept.