Brad Pitt és Angelina Jolie

Brad Pitt és Angelina Jolie

Brad Pitt beperelte Angelina Jolie-t közös borászatuk miatt

Az egykori házastársak között finoman szólva sem felhőtlen a viszony a válás után.


Brad Pitt beperli volt feleségét, Angelina Jolie-t, amiért az eladta a francia borászatukban lévő részesedését egy orosz oligarchának. A házaspár 2008-ban vásárolt többségi részesedést a Château Miravalban, és Jolie a 28,4 millió dolláros vételár nagyjából 40%-át tette bele. A birtok egy nagy házból és egy borászatból áll. A Marivalban 2014-ben házasodtak össze, és a 2019-es válásukkor Pitt azt állítja, hogy közös megegyezésük volt arról, hogy egyikük sem adhatja el a részesedését a másik engedélye nélkül.

A kereset szerint 2022 januárjában Jolie írásban tájékoztatta Pittet arról, hogy azt a fájdalmas döntést hozta nehéz szívvel, hogy eladja a részét a Tenute del Mondo nevű cégnek, a Jurij Shefler milliárdos tulajdonában lévő Stoli Group alkoholóriás leányvállalatának. Azzal a tudattal és szándékkal adta el a részesedését, hogy Shefler és kapcsolt vállalkozásai megpróbálják majd ellenőrzésük alá vonni az üzletet, amelynek nagyon fontos Pittnek, egyúttal aláásva Pitt Miravalba való befektetését, állítja a keresete.

A Château Miraval Pitt szenvedélyévé vált, és a kereset szerint a világ egyik legelismertebb rózsabortermelője. Emellett felújította a birtokon levő híres Miraval stúdiót is, amely többek között a Pink Floyd, a Sade és a The Cure vendéglátója volt. A kereset hozzáteszi, hogy az állítólagos eladás megfosztja Pittet attól a jogától, hogy élvezze magánlakását és felügyelje az általa a semmiből felépített vállalkozást. Pitt keresete a Shefler számára történt eladás érvénytelenítését, valamint pénzbeli kártérítést és jogi költségeket követel.

(Forrás: Consequence)


A figyelmetekbe ajánljuk