
Air fryerben is könnyedén elkészül az esti filmnézős chips – recept!
Mindannyiunk kedvelt nasija a chips, amely különösen a mozizós estéken igazán nagy sláger. Bár a harapnivaló rengeteg ízben elérhető, sajnos nem a legjobb választás, hiszen általában bő olajban sütik ki. Íme, egy alternatív, egészségesebb változat!
Az utóbbi időben nagy népszerűségnek örvendő légkeveréses sütővel, vagyis az air fryerrel könnyedén orvosolhatjuk a olajosságát: így készítsük el a következő baráti programhoz elengedhetetlen chipset, amely mindössze 72 kalóriát tartalmaz adagonként.
- 1 nagyobb burgonya hámozva
- főzőspray
- fűszersó

Vágjuk vékony szeletekre a burgonyát mandolin segítségével, majd tegyük a szeleteket egy tál vízbe és áztassuk őket 15 percig. Ezt követően öntsünk friss vizet a régi helyére, majd hagyjuk itt a burgonyaszeleteket további 15 percre.Áztatás közben melegítsük elő az air fryert 200 °C-ra 10 percen keresztül. A sütő kosarát permetezzük be a főzőspray-vel.
Vegyük ki a krumpliszeleteket a vízből, majd alaposan törüljük meg őket. Szórjuk meg a száraz szeleteket a sóval és tegyük az air fryer kosarába. Figyeljünk arra, hogy ne legyenek túl zsúfoltan egymás mellett! Ezt követően a burgonyaszeleteket is fújjuk be főzőspray-vel.
Végül süssük ki a szeleteket 8 percig, majd kivéve rázzuk össze őket. Még további 7 percig süssük a szeleteket aranybarnára. Ha szeretnénk, ízlés szerint ízesíthetjük a chipset további fűszerekkel, például fokhagyma- vagy szarvasgombás sóval.
Foorás: AllRecipes
Olvasd el ezt is!