black and silver flash drive

A 20 teslás elektromágnes kulcs lehet egy fúziós eszközhöz, ami több energiát termel, mint amennyit fogyaszt.


Szép lassan a bolygó érdekében kénytelenek leszünk átállni elektromos autókra, amik igen sok áramot fogyasztanak. Szerencsére már a kanyarban van a fúziós energia megvalósulása, ami megoldhatja ezt a problémát, amennyiben elterjed a közhasználatban is. Mindez egy új, bivalyerős mágnesnek köszönhető.

Az MIT kutatói által feltalált magas hőfokú szerkezet képes 20 teslányi elektromágneses mezőt képezni, a legerősebbet a Földön jelenleg. Ez a találmány pedig kulcs egy SPARC nevű, 2025-re ígért fúziós eszközhöz, ami képes lesz létrehozni olyan plazmamezőt, ami több energiát termel, mint amennyit fogyaszt.

Bár nem újdonság maga az, hogy egy szerkezetet szupererős mágnesrendszer működtet, ugyanakkor az MIT találmánya képes olyan erős elektromágneses mezőt képezni, amire csak negyvenszer akkora alacsony hőfokú szerkezetek képesek. Ez pedig csak a kezdet, az MIT 2033-ra ugyanis fejleszt egy ARC névre keresztelt fúziós erőműt, szóval már valószínűleg tényleg csak évekre vagyunk attól, hogy használhassuk a többet generáló, mint fogyasztó technológiát.

(Forrás: Engadget)


A figyelmetekbe ajánljuk