Minden idők legfurcsább televíziós adás megszakításai

Képzeld el, hogy nézed a napi híreket vagy a kedvenc műsorodat, és a képernyő egyszer csak elsötétül, majd hirtelen valami hátborzongató alak kezd el hozzád beszélni, vagy csak egy furcsa videó kezd el lejátszódni. Valószínűleg a frászt hozná rád, igaz?


Max Headroom

1987. november 22-én az Illinois állambeli Chicagóban a Doctor Who (Ki vagy, doki?) sorozat rajongóit a mára már ikonikus karakter, Max Headroom zavarta meg. Először a WGN 9 órás híradója alatt történt egy adásmegszakítás, amikor a nézők éppen a sporthíreket követték figyelemmel, majd a képernyő hirtelen 15 másodpercre elsötétült. Majd nem sokra rá megjelent egy férfi is, aki egy Max Headroom maszkot viselt, ez pedig a már fent is említett Doctor Who adása közben.

A döbbent nézők 88 másodpercen keresztül a figyelték a furcsa férfit, aki meglehetősen bizarr dolgokat csinált. Nyögött és sikoltozott, miközben egy kesztyűvel játszott, majd egy szobalány ruhát viselő személy is feltűnt, aki egy légycsapóval fenekelte el. A legijesztőbb a történetben pedig az, hogy senki sem tudja mind a mai napig, ki lehetett a maszkot viselő férfi.

A lengyel Szolidaritás nevű párt akciója

1985-ben a Szolidaritás nevű kommunista párt szakított meg egy adást a lengyel televízióban. A Szolidaritás egy olyan politikai párt volt, amely a munkások jogait és a társadalmi igazságosságot igyekezett támogatni. Egy hírműsor alatt pedig megjelenítették fontos üzenetüket:

Elég volt az áremelésekből, a hazugságokból és az elnyomásból.

Később az eltérítőket felkutatták és megbírságolták.

Steve Wilko Show

2013-ban, a Steve Wilkos Show montanai adása közben egy tipikus riasztás jelent meg a nézők képernyőjén, majd hirtelen egy számítógépes hang arról kezdett el beszélni, hogy éppen egy zombi apokalipszis veszi kezdetét, a holtak feltámadnak és mindenkit megtámadnak. Amerika...

Captain Midnight

1986-ban egy amerikai villamosmérnök, John R. MacDougall feltörte az HBO-t, csupán azért, mert dühös volt a díjszabás miatt. A férfi megzavarta a szolgáltató műholdjait és kivetítette cinikus üzenetét. Nyilvánvalóan elkapták, és 5 ezer dolláros büntetést szabtak ki rá.

A figyelmetekbe ajánljuk