sivatag tevék forróság meleg

Ahol csak légkondival lehet kibírni –  3+1 forró hely a Földön

Melyek bolygónk legforróbb helyei? Mutatjuk!


Az Independentgyűjtése alapján rengeteg tűzforró, veszélyes hely van bolygónkon.

1. Halál-völgy Nemzeti Park, Kalifornia

A Death Valley Nemzeti Park (Halál-völgy Nemzeti Park) a legszárazabb és legmelegebb amerikai nemzeti park. A Halál-völgy új rekordot döntött, miután 2020 augusztus 16-án, vasárnap elérte az 54 Celsius-fokos fullasztó meleget. Ez a legmelegebb hőmérséklet, amelyet 1913 óta ott regisztráltak, és valószínűleg a legmelegebb ellenőrzött hőmérséklet, amelyet a világ bármely pontján valaha mértek.

Hal\u00e1l-v\u00f6lgy Nemzeti Park

Halál-völgy Nemzeti Park

Julien Cavandoli / Unsplash

2. Kebili, Tunézia

Kebili Észak-Afrika egyik legősibb oázisa. Ez a sivatagi város nyári 40+ fokos átlaghőmérsékletéről ismert. A legmagasabb hőmérséklet itt 55 Celsius-fok volt, amelyet 1931 júliusában mértek.

Kebili, Tun\u00e9zia

Kebili, Tunézia

Flickr

3. Mitribah, Kuvait

Mitribah, Kuvait északnyugati részének meteorológiai állomása 2016. december 21-én halálos 53,9 Celsius-fokot jegyzett fel. Ez nemcsak a valaha mért harmadik legmagasabb hőmérséklet, hanem Ázsia kontinentális régiójának valaha regisztrált legmagasabb hőmérséklete is.

4. Dallol, Etiópia

Dallol egy sóképződményekkel, savas, forró forrásokkal és gázgejzírekkel rendelkező hidrotermikus mező, melynek átlagos napi maximális hőmérséklete 41 Celsius-fok volt, amelyet 1960 és 1966 között regisztráltak. Ezek a számok azt jelentik, hogy a legmagasabb átlagos hőmérséklete Dallolnak van a föld bármely lakott területéhez képest.

Dallol, Eti\u00f3pia

Dallol, Etiópia

Daniele Levis Pelusi / Unsplash

Cikkünk megjelenését a Daikin támogatta.

A figyelmetekbe ajánljuk