Film készül a világ leghíresebb nőcsábászáról: érkezik a Casanova-film

Az Il ritorno di Casanova (Casanova visszatérése) című film Arthur Schnitzler regénye alapján készül, a rendezője pedig Gabriele Salvatores lesz.


A film a világhírű nőcsábász (Toni Servillo) idősebb korában játszódik és megtudhatjuk, hogy igencsak nehezen viselte az öregedést. Schnitzler párhuzamos narratívájára építve Salvatores új nézőpontból közelíti meg a Casanova legendát – írja a Variety.

A film egyik síkján az idősödő Casanova egy barátjánál vendégeskedik egy velencei birtokon, ám a vendégek között szerepel egy nő is, Marcolina, akinek viszonya van egy fiatal katonával, Lorenzóval. A lány egy szerencsejáték-adósság miatt Casanova ágyában köt ki, ezért a féltékeny Lorenzo párbajra hívja a nőcsábászt.

A másik cselekményszál pedig a hatvanas éveiben járó olasz filmrendezőről Servillo-ról szól, aki a Casanova visszatérése című kosztümös film forgatása közben beleszeret és teherbe ejt egy fiatal nőt, akinek semmi köze a film világához. A rendező hozzátette, hogy a napjainkban játszódó jeleneteket fekete-fehérben akarja leforgatni, míg a 18. századi részeket színesben veszik fel.

A film forgatása – melynek költségvetése 7 millió euró (2,5 milliárd forint) – szeptemberben kezdődik Velencében.

Az olasz filmrendező, Salvatores Mediterraneo című filmje 1992-ben Oscar-díjat kapott, tavaly pedig bemutatták a római filmfesztiválon a Fuori era primavera (Kint tavasz volt) című koronavírus-járványról szóló dokumentumfilmjét.

A figyelmetekbe ajánljuk