A fejére állítanak egy felhőkarcolót New Yorkban
Az Adjaye Associates építészstúdió egy hajmeresztő, szupermagas felhőkarcolót tervezett New Yorkba, ami elsősorban drámai formájával hívná fel magára a figyelmet.

Az Affirmation Tower névre keresztelt felhőkarcoló Manhattan látképét erősítené, ahol egy 1,2 hektáros üres telekre tervezték a Tizenegyedik sugárút 418-as szám alatt.

Adjaye Associates

Az Adjaye Associates tervei szerint az épület óriási, 498 méter magas lenne, és a különleges formája miatt abszolút kilógna a New York-i látképből. Az Affirmation Tower ugyanis egy fordított felhőkarcoló, amelynek az alsó szintjei a legkisebbek, a felsők pedig a legnagyobbak – a legfelső szint ötször nagyobb lesz mint a legalsó. Lényegében a feje tetejére állítanának egy hagyományos felhőkarcolót.

Adjaye Associates

Az épületben két szálloda, irodahelyiségek, korcsolyapálya és egy kilátóterasz is lesz.

A projekt jelenleg elbírálás alatt áll, de ha megépülne, ez lenne az építészstúdió legmagasabb tornya, míg Manhattanben a második legmagasabb: az első a One World Trade Center.

Adjaye Associates

Az épület érdekessége még, hogy ez lenne az első olyan felhőkarcoló, amelyet fekete építészekből, fejlesztőkből, hitelezőkből és építőkből álló csapat épített New Yorkban. Ezért is lenne itt a National Association for the Advancement of Colored People (Országos Szövetség a Színes Bőrűek Felemelkedéséért) szervezet egyik központja is.


A figyelmetekbe ajánljuk