kékszemű szőke kislány kék hajgumival színes ruhában a természetben furcsa arcot vág

Kikerültek 2020 új lánynevei. Az idei remekek között olyan ínyencségeket találunk, mint a Filadelfia, Fahéj, vagy Dzsindzser.


A legkülönfélébb ötletekkel masíroztak be idén a szülők az Anyakönyvi Hivatalba. Bár manapság kicsit sem szokatlan, hogy évről évre egyre furcsább keresztnevekkel találkozunk, valahol még mindig meg tudnak minket lepni. A valóban érdekes kérdés nem is az, hogy születnek-e már-már groteszknek számító nevek, hanem hogy a szülő belegondol-e abba, milyen sorsa lesz gyermekének az iskolában?

A 2020-as lánynevek között jócskán csemegézhetünk, ha pedig időnk engedi, elmerenghetünk azon is, vajon milyen isteni sugallat ihlette azokat. Az amerikai Pennsylvania állam-beli Philadelphia, vagy a krémsajt a Filadelfia atyja? Dzsindzser névadóját a gyömbért jelentő angol ginger szó ösztönözte? A Della név pedig a pénz szlengesített verziójára utal?

Ilyen, és ehhez hasonló kérdések fogalmazódhatnak meg bennünk, ha elolvassuk az alábbi felsorolást, az idei év eszményi elnevezéseit:

Asma , Babetta, Balzsam, Bolda, Britani/Britni, Búzavirág, Cezarin, Cippóra, Citta, Csendike, Csinyere, Dafna, Delani, Della, Dzsindzser, Ekaterina, Életke, Eudoxia, Evetke, Fadett, Fahéj, Fiametta, Filadelfia, Főbe, Galamb, Hildelita, Imodzsen, Jáél, Kalpavalli, Krimhilda, Laksmi, Mikolt, Múzsa, Szulamit, Uzonka, Ünige, Vulfia, Zejnep, és végül Zsinett.

A figyelmetekbe ajánljuk