excel laptop

Profin tolod az Excel-táblázatokat? Naponta akár 30 milliót is kereshetsz vele!

Néhány hónap alatt nagyjából 310 millió forintot keresett egy nő az Excel-tudásának köszönhetően. A 28 éves Miss Excelként ismert Kat Norton pillanatok alatt befutott a TikTokon.

A nagy felismerés

A Haszon számolt beKat Norton esetéről, akinek teljesen megváltozott az élete koronavírus-járvány kezdetén, 2020 tavaszán. Korábban tanácsadóként dolgozott, a vírusvédelmi intézkedések miatt azonban kénytelen volt visszaköltözni a családi házba, ahol home office-ból folytatta tovább mindennapi munkáját.

Néhány hónap után nyugtalan lett az unalomtól, ezért úgy döntött, keres egy mellékállást. Erről ötletelt az egyik barátnőjével, amikor megszületett benne a nagy ötlet: mi lenne, ha Excel-leckéket tenne közzé TikTokon?

Logikus lépésnek tűnt, ugyanis Norton több mint négy éven keresztül oktatta a tanácsadó cég munkavállalóit az Excel boszorkányságaira.

Végül 2020 júniusában közzé tette az első TikTok-videóját.

Azonnali siker 

Norton az édesanyján és a párján kívül senkinek nem árulta el tervét, de mint a Haszon írja, a dolgok hamar drasztikus fordulatot vettek. Naponta egy videót posztolt a TikTokra. Nem kellett sokat várnia a sikerre: a negyedik videóját, amelyben az XLOOKUP keresőfüggvényt magyarázza el a DMX “X Gon’ Give It to Ya” című számának kíséretében, alig néhány nap alatt több mint 100 ezren nézték meg.

A hatodik videó után már befutott az első komolyabb érdeklődő:

egy informatikai cég vezérigazgatója felkereste, hogy elmondja, mennyire tetszik neki Norton szórakoztató oktatási módszere, és felkérte, hogy készítsen Excel-videókat az ügyfeleinek.

Norton elfogadta az ajánlatot és 2020. június 15-én meg is alapította a videókra épülő vállalkozását.

A tanácsadói munkája és az ügyfélprojektjei mellett TikTok-fiókját sem hanyagolta el, továbbra is minden nap közzétett egy-egy videót. Októberre követői bázisa már meghaladta a 300 ezer főt. A videói vírusként terjedtek a kínai appon.

@miss.excel

MEET XLOOKUP 👋 #learnontiktok #excel #spreadsheet #exceltips #edutok

A végső cél 

Norton vágya az volt, hogy felmondhasson munkahelyén és főállású tartalomkészítő legyen. Ezért ki is vett két hét szabadságot, amely alatt 100 Excel-minivideót rögzített. Ezeket azonban már nem a TikTokra, hanem saját honlapjára töltötte fel egy 297 dolláros oktatási csomagként.

2021 januárjában már átlagosan havi 15 ezer dollár (4 millió 650 ezer forint) folyt be a videókból. Végül február elsején felmondott, hogy minden idejét és energiáját a vállalkozására fordíthassa.

Ez egy igen jó döntésnek bizonyult, a fiatal vállalkozó ugyanis az elmúlt egy évben több mint egymillió dollárt, azaz nagyjából 310 millió forintot keresett különleges tevékenységével. 2021 októberében igen komoly mérföldkőhöz érkezett: egyetlen nap alatt 100 ezer dollárnyi, átszámítva több mint 30 millió forintnyi bevételt könyvelhetett el.

Miss Excel az elmúlt hónapokban PowerPoint, Word, Teams, Outlook, OneNote és Google Sheets oktatási videókkal bővítette kínálatát. Bevételei 95 százaléka oktatási csomagjaiból származik, amelyek árai 44 és 997 dollár között mozognak – mutatta be Norton történetét a Haszon.


A figyelmetekbe ajánljuk