A brit kormány saját érmét készíttetett Elton Johnnak, ezzel is elismerve több mint 50 éves sikeres zenei pályafutását.


Az érme egy, a brit zenei legendákat érmével is elismerő sorozat része. Az első ilyen érme a Queenről készült, még januárban, most pedig John következett. Az érmékből gyártanak arany, ezüst és egyéb fémből készült verziókat is, értékük 5 fonttól (átszámítva közel 2000 forint) 1000 fontig (több mint 395 ezer forint) terjed – tudjuk meg a BBC beszámolójából.

A legolcsóbb, 5 font értékűért 13 fontot, vagyis mai árfolyammal számolva közel 5100 forintot, míg az 1000 fontos aranyérméért 68 865 fontot, vagy több mint 27 millió forintot kérnek el, így aki szeretne beszerezni egy-egy ilyen Elton John-érmét, számítson arra, hogy adott esetben mélyen a zsebébe kell nyúlnia.

A bevételek egy része támogatásként a zenész jótékonysági szervezetéhez kerül majd. John hosszú karrierjének egyik legcsodálatosabb élményeként írta le a gesztust anyaországától.

Forrás: BBC

Friss

Unsplash/Myke Simon

Eltávolították Csehország utolsó telefonfülkéjét

Már véglegesen a múlté a nyilvános telefonállomások kora Csehországban.
TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Long Island Iced Tea – a koktél, amit muszáj elkészítened otthon!

A Long Island Iced Tea-nek elnevezése becsapós lehet, hiszen nem egy jeges teáról beszélünk, hanem egy teát egyáltalán nem tartalmazó, igen magas alkoholtartalmú koktélról.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

A klíma megfelelő telepítésén nem érdemes spórolni (x)

Egy jó minőségű klíma kiváló választás, ha sok éven át szeretné élvezni a kellemes hőmérsékletet, jó közérzetet otthonában. Ahhoz viszont, hogy a klímája megbízhatóan, hatékonyan és költségtakarékosan működjön, megfelelően kell azt telepíteni.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk