Öt tipp, ha nincs ötleted, hogyan dobd fel az erkélyedet

Végre kimondhatjuk: a hét elején megérkezett az igazi tavasz, sőt egy-egy nap már szinte nyárias az időjárás, ez pedig azt jelenti, hogy elérkezett az idő, hogy újra megszépítsük a balkonjainkat, teraszainkat és kertjeinket. Tökéletes kikapcsolódás, amihez ajánlunk is gyorsan öt különleges tárgyat, valamint szolgáltatást.Teraszbútor a nyárestékhez 

Szinte biztos, hogy valamennyien átéltük már a gondoltalan nyáresték élményét, amikor szeretteinkkel, a teraszon ülve éjszakába nyúlóan beszélgetünk. Tökéletes pillanat, amit egyetlen dolog tud csak elrontani, ez pedig a kényelmetlen teraszbútor. Ha kiküszöbölnénk ezt a hibafaktort, mindenképp válasszuk a Dublino Home Nardi garnitúráját, mely gyakorlatilag egy csapásra képes mediterrán helyszínt varázsolni teraszunkból. Modern dizájn, egyszerű vonalak, neutrális és monokróm színek, valamint minimális dekoráció – ezek jellemzik leginkább a Dublino téglalap alakú asztalait és különleges kialakítású székeit.

A szerszámkészlet erkélyünk gondozására

A balkonok és teraszok néha bizony igényelnek némi felfrissítést, ami nem meglepő, hiszen hónapokig a hideg és a hó tépázza meg mindennapjaikat. De vajon hogyan tudnánk könnyedén és gyorsan rendbe tenni mindent? Kipróbálhatjuk például a Brunello Cucinelli szerszámkészletét, melyben megtalálható minden olyan eszköz, melynek segítségével akár egy nap alatt rendbe is hozhatunk mindent a kertünkben. Az Olaszországban, diófából készült nyéllel és fém fejekkel rendelkező minieszközök között találunk gereblyét, ásót, lapátot, de még egy vakolókanalat is.

Ár: 310 000 Ft

Fény az éjszakában

És ha már kertben vagy teraszon töltött tavaszi vagy nyári estékről beszélünk, szinte biztos, hogy szükségünk lesz egy kültéri lámpára is. A Contardi Cube terméke tökéletes választás lehet: a 105 centiméter magas lámpa fekete és szürke színben is elérhető, 3 wattos LED-égője pedig olyan fénnyel árasztja el az éjszakát, amely tökéletesen alkalmas arra, hogy egész kertünket bevilágítsa.

Ár: 714 000 Ft

luxdeco.com

A Virágzó Balkon

A nagyvárosokban élők sokszor irigykedve nézik a vidéki otthonok kertjeit – tele virággal, növényekkel, színekkel. Vajon lehetséges ez egy társasház balkonján is? Természetesen igen, ehhez pedig óriási segítséget nyújthat számunkra a Virágzó Balkon, melynek küldetése, hogy a városi környezetben élő emberek otthonába bevigye a természetet. A szolgáltatás online webáruházában könnyedén összeállíthatjuk magunknak a számunkra tetsző dísz- és fűszernövényekből álló kompozíciót, amiket beültetve házhoz is szállítanak nekünk. Csak pár kattintás, és máris virágokba borul balkonunk.

Az illatos szegfű különböző árnyalatai

A nagy kertes könyv

Persze az is lehet, hogy semmilyen ötletünk nincs arra vonatkozóan, hogyan kellene feldobni kertünket, ilyenkor kell segítségül hívni egy-egy könyvet, melyek megfelelő ihlettel látnak majd el minket. Pontosan erre számíthatunk, ha beszerezzük a Gestalten kiadásában megjelent The Gardens of Eden című kötetet, mely összesen 20 kreatív projektet mutat be, emellett pedig kertészmérnökökkel és kerttervezőkkel készített interjúkat olvashatunk a könyvben. A kötet a világ minden tájáról hoz nekünk „kertes" példákat, így szinte biztos, hogy találunk nekünk tetszőt, amely akár inspirációként is szolgálhat.

Ár: 14 000 Ft

gestalten.com

A figyelmetekbe ajánljuk