Ted Lasso

Ted Lasso

Többé nem a hossz dönti el az Emmyn, hogy valami dráma vagy komédia

Eddig gyakran soroltak drámákat komédia, illetve komédiákat dráma kategóriába az epizódhosszuk miatt.


A streaming bezárta a szakadékot aközött, hogy mi számít manapság egyenesen drámának vagy vígjátéknak a tévében. Az Emmy új szabálymódosítással veszi tudomásul a változó helyzetet. A jövő évtől kezdve egy műsor epizódjának időtartama már nem fogja meghatározni, hogy a két fő kategória közül melyikbe tartozik.

Ez hasznos váltás az olyan műsorok számára, amelyek epizódhossza ingadozik, mint például a legjobb komédia kategóriát nyerő Ted Lasso esetében, ahol a második évad a végére több olyan epizódot is tartalmazott, aminek 45 perc körül volt a hossza. Megtörténhetett volna ugyanis az a furcsaság, hogy az előző év legjobb komédia győztes sorozatát következő évben drámaként jelölik.

Ez olyan sorozatokra is hatással van, mint a Netflix Cobra Kai című sorozata, amely annak ellenére kapott legjobb komédia jelölést, hogy a széria drámai hangvételű. Bevett gyakorlat volt ugyanis, hogy a Televíziós Akadémia a félórás sorozatokat automatikusan komédiaként sorolta be, még akkor is, ha nagyon sok drámai elemeket tartalmaztak, míg a hosszabb epizódokat automatikusan drámaként jelölték.

Az Akadémia emellett a minisorozatok jelölésére vonatkozó szabályán is módosított. Mostantól csak kizárólag az számít minisorozatnak, ami egy évadon belül lezárja a történetét, a következő évadban pedig nem térnek vissza a karakterei. Ez idén a Fehér lótuszt fogja érinteni, ami minisorozatnak lett tervezve, de a nagy siker miatt folytatást kap, egyik karaktere pedig visszatér majd a következő évadban is. Szóval nem versenyezhet a minisorozatok kategóriájában.

(Forrás: A.V. Club)


A figyelmetekbe ajánljuk