A TikTok beelőzte a Facebookot

A TikTok volt a legtöbbször letöltött alkalmazás az egész világon a 2020-as esztendőben, ezzel nemzetközi összevetésben megelőzte az amerikai tech óriás, Facebook sláger appjait.


A kínai cég az első hely megszerzésével elég komoly borsot tört az eddig egyeduralkodó Facebook orra alá. Az előbbi eredmény komolyságát mi sem jelzi jobban, minthogy a App Annie digitális elemzőcég kimutatása szerint az első öt hely maradék négy pozícióját mind az amerikai cég különböző alvállalatai birtokolják - írja a BBC.

2018 óta nem fordult elő, hogy nem Mark Zuckerbergék valamelyik applikációja vezeti a listát, ám abból, hogy a további négy helyen mind a Facebook által tulajdonolt cégeket találunk, elég erőteljesen kirajzolódik a vállalat globális dominanciája. A Messenger nevű applikációjuk teljesítménye miatt azonban van okuk a bosszúságra, míg 2 évvel ezelőtt az üzenetküldő applikáció az első helyet birtokolta, jelenleg csak a 4. helyen tanyázik.

A kínaiaknak ráadásul komoly kihívásokkal kellett szembenézniük, miután az Amerikai Egyesült Államok előző elnöke, Donald Trump mindent megtett annak érdekében, hogy kitiltsák a céget az USA-ból, mivel úgy ítélte meg, hogy nemzetbiztonsági kockázatot jelent a TikTok amerikai tevékenysége. Az app népszerűségének, azonban Trump sem tudott keresztbe tenni és a számok azt mutatják, hogy a cég sosem volt ennyire közkedvelt.

A figyelmetekbe ajánljuk