Mint egy luxusjacht: eladó London legkeskenyebb lakóháza

Mint egy luxusjacht: eladó London legkeskenyebb lakóháza

London egyik legkülönlegesebb épülete eladó, aminek kialakítása elsőre furcsának tűnhet, de egészen praktikusan lett végül megoldva.

Mindössze 1,8 méter széles London legkeskenyebb házaként ismert ingatlan, amit most a CNN mutatott be az olvasóinak. Az épület keskeny mérete ellenére kifejezetten nagy alapterületű, 1034 négyzetméter és ötemeletes. A házikó egykor kalapüzletként funkcionált, később pedig egy divatfotós alakította át lakóházzá – ami kifejezetten előnyére vált.

Az alagsori szinten helyezkedik el a konyha és az étkező, ahonnan egy üvegajtón át vezet az út egy terasztkertbe. Az első emeleten egy recepció van, és egy csigalépcsőn keresztül már a második emeleten lehetünk, ahol egy dolgozószoba, egy hálószoba és egy terasz is megtalálható. A harmadikon egy fürdőszoba, öltöző és zuhanyzó van, és a legfelső emeleten még egy hálószoba.

Elsőre furcsa lehet egy ilyen keskeny kialakítás, de egészen praktikus magyarázata van, és már régóta léteznek hasonló formák más országokban is. Sok helyen ugyanis a földterületeket szélesség szerint adóztatják – például Vietnám, Hollandia vagy Japán –, ahol kifejezetten előnyös egy hasonló forma.

Az apropó, hogy a különleges ház most eladóvá vált. Ahogy a hirdetésben is írják: a kialakítása leginkább egy luxusjachtokhoz hasonlít, és egy négyzetméter sem maradt benne kihasználatlanul. Az ára viszont kissé borsos, ami miatt még lehet egy darabig az eladó házak listáján marad: 950 ezer fontért, átszámítva körülbelül 400 millió forint.

A házikót belülről itt lehet megnézni.


A figyelmetekbe ajánljuk