olasz falu a hegyekben
Ha valaki azon kesergett volna, hogy elszalasztotta a lehetőséget, hogy egyeurós házat vásároljon Olaszországban, nem kell sokáig búslakodnia, hiszen – ahogy az várható volt – újabb település jelentkezett be a népszerű programba.

Akik nem bánják, hogy minden bizonnyal jókora felújítási munkálatokat kell elvégezniük, azoknak most Pratola Peligna városa nyújtott egy ajánlatot.

Az Abruzzo régiójában található város körülbelül 2 órás autóútra van Rómától, és nagyjából 630 elhagyatott épületet található benne. Ezek közül pedig majdnem a fele, körülbelül 250 megvásárolható egy euróért. Ahogy az lenni szokott, a városvezetés ezzel reméli, hogy az új lakástulajdonosok bevonásával a település gazdasága fölélénkül, úgy, hogy Pratola Peligna történelmi múltját sem veszíti el.

olasz hegyek

Shutterstock

Az ingatlanok nagy része a középkori kerületben találhatóak, és akadnak olyanok is, amelyek kifejezetten jó állapotban és bútorozva vannak, derül ki a CNN cikkéből. A síelők is örülhetnek, hiszen a város az Appennin-hegységben található, Olaszország legjobb sípályái közelében.

olasz h\u00e1zak

Shutterstock

Pratola Peligna az 1930-as években még 13 ezer lélekszámmal rendelkezett, ez ma már a földrengések és az urbanizáció miatt nagyjából hétezerre csökkent.

Az egyeurós, történelmi kőházak átlagosan 70 négyzetméterek, kétemeletesek és némelyik még teraszos tetőtérrel is rendelkezik.

olasz h\u00e1zak

Shutterstock

Ellentétben más egyeurós városokkal, Pratola Peligna nem kötelezi a vásárlókat ötezer euró kaució befizetésére (nagyjából 18 millió forint), hogy garantálva legyen a felújítás.

Ehelyett tízezer eurós bírsággal kell számolni, ha hat hónapon belül nincs regisztrálva az építési munkálatok részletes terve.

olasz kil\u00e1t\u00e1s

Shutterstock

A városvezetés szerint mindez csak biztosíték, hogy a vásárlók ne tűnjenek el – hiszen már volt rá példa. itt is érdemes sietni, mivel néhány ingatlan már el is kelt. Az egyeurós épületekről a város honlapja képeket is közölt; itt lehet válogatni, és érdeklődni.

Akik pedig inkább azt szeretnék, hogy fizessenek azért, ha odaköltöznek, ajánljuk ezt a tíz, szintén olasz falut, amelyek komoly összegeket adnának mindezért.


A figyelmetekbe ajánljuk