utazó gyerekek
A szállodafoglalásokkal foglalkozó hoo legfrissebb indexe szerint, amely az utazási szándékot vizsgálta, az év eleje óta a britek külföldi nyaralási szándékai most a legmagasabb, miközben a szállodai szobafoglalások is a járvány előtti szintek fölé emelkedtek.

A hoo indexe szerint 25%-uk tervezi, hogy a következő hat-tizenkét hónapban külföldön fog nyaralni, ami a júliusi 10%-os mélypontról a legmagasabb érték, amióta a hoo az év elején elkezdte az utazási hajlandóságot figyelemmel követni.

A válaszadók 20%-a még bizonytalan, míg 55%-uk nem tervezi, hogy a közeljövőben nyaralást foglal – a júliusi 90%-hoz képest ez az arány mostanra csökkent.

Az utazási szándék fellendülésében a legnagyobb szerepet a beoltott nyaralókra vonatkozó karanténkorlátozások eltörlése (46%) játszotta, de egyéb, a járvánnyal kapcsolatos utazási szabályok egyszerűsítése is jót tett a briteknek. Ilyenek voltak az úgynevezett zöld úti célokból való visszatérésnél eltörölt vizsgálatok, a jelzőlámpás rendszer egyetlen pirossá alakítása, vagy a nyaralások előtti kivizsgálások és PCR-tesztek megszüntetése.

brown hatPhoto by STIL on Unsplash

A hoo elemzése azt is mutatja, hogy az ágazatban növekvő stabilitás mellett a nyaralók nem csak a levegőbe beszélnek és tényleg megjött a kedvük, mivel a szállodai foglalások száma jelenleg 70%-kal magasabb, mint a világjárvány volt

És nem csak a tengerentúli foglalások haladják meg a járvány előtti szintet: az Egyesült Királyságban is 84%-kal nőtt a szállodai foglalások száma.


A figyelmetekbe ajánljuk