Egy sorozatgyilkos után nyomozva tér vissza Christian Bale

Christian Bale immáron harmadik alkalommal dolgozik együtt Scott Cooper rendezővel.


Bale és Cooper A harag tüze és az Ellenségek után újabb izgalmas filmen dolgozik együtt, ami a The Pale Blue Eyes címet viseli. A történet Louis Bayard azonos című regényének adaptációja lesz, melyben szerepet kap a misztikus és hátborzongató történetei által jól ismert novellista, Edgar Allan Poe is.

A thriller 1830-ban játszódik, amikor sorozatos gyilkosságok történtek az Egyesült Államok Katonai Akadémiáján, West Point-ban. A színész egy veterán nyomozót fog alakítani, aki próbálja megfejteni a szörnyűségeket egy lelkes, ám alkoholproblémákkal küzdő kadét segítségével, aki később világhírű íróvá válik. Igen, ő nem más mint Edgar Allan Poe .

„Bár Edgar Allan Poe Bostonban született, és Baltimore-ban halt meg, az élete nagy részét Virginiában töltötte. Az ő művészetében nőttem fel. Ránk hagyományozta a detektív műfajt, és még ma is része a kultúránknak. Minden horror-, misztikus és sci-fi író a lekötelezettje"

– kezdte a rendező a Deadline-nak.

Majd hozzátette, hogy régóta el akarta készíteni ezt a filmet:

„Olyan filmeket akarok készíteni, amelyek más vagy talán kényelmetlen helyzetbe sodornak, de örülök, hogy Christian velem tart és értékeli. Ezt már több mint egy évtizede el akartam készíteni, de szerencsémre Christian tökéletesen hozzá öregedett a főszereplő karakteréhez. Túl fiatal volt, amikor először gondoltam erre. A filmeknek a megfelelő időben kell elkészülniük."

Az információk szerint a forgatást idén ősszel kezdik, de még ez is kérdéses.

A figyelmetekbe ajánljuk