kutya a kocsiban

Majd egy év után találkozhatnak újra a gazdik és kedvenceik

Az elmúlt 11 hónap rémálom volt az ausztrál kisállattartók számára, akik kétségbeesetten próbálták hazahozni kedvenceiket. Most végre a küszöbön van a találkozás, ám borsos árat kell fizetni érte.


A Nine News szerint több ausztrál család, akik Kanadában éltek, de visszatértek hazájukba, kénytelenek voltak otthagyni az állataikat.

Miután csaknem egy évig voltak külön, saját kezükbe vették a dolgokat: 100 000 dolláros (nagyjából 30 millió forint) repülőjegyet béreltek, hogy háziállataikat Ausztráliába hozzák.

Ez azt jelenti, hogy hetven macska és kutya száll repülőre egy, a Vancouver és Melbourne között közlekedő járaton. A kényes helyzet azért alakulhatott ki, mert sokan a koronavírus közvetlen berobbanása előtt utaztak vissza Ausztráliába, de annyira nagy kavarodás volt a karanténnal és a lezárt határokkal, hogy az állatok nem tudták követni a gazdikat. Főleg, hogy kevés légitársaság engedte a négylábúakat a fedélzetre, de a tervek szerint áprilisban már otthon lettek volna ők is.

Ausztráliában Melbourne volt az egyetlen repülőtér, ahova háziállatokat lehetett behozni, de ez most a nemzetközi járatok hiánya miatt nem lehetséges . Egy új szabály viszont lehetővé teszi, hogy az állatokat Sydney-be szállítsák privát úton, onnan pedig újra találkozhassanak a kisállatok gazdáikkal.

Related Articles From Your Site
Related Articles Around the Web
A figyelmetekbe ajánljuk