Eddie Redmayne

Eddie Redmayne

Eddie Redmayne bánja már Oscar-jelölést hozó szerepét

Mint mondta, ha ma ajánlanák fel neki a szerepet, akkor egészen biztosan nemet mondana.


Eddie Redmayne játszotta Lili Elbe transz művésznőt A dán lány című filmben, és bár a szerep végül egy újabb jelölést hozott az Oscar-díjas színésznek. Ugyanakkor a film fogadtatása és utóélete közel sem rózsás. Számtalan kritika érte azzal kapcsolatban, hogyan ábrázolja a film a központi témáját, továbbá sokan kifogásolták a színészválasztást is. Még mindig borzasztóan kevés lehetőséget kapnak transz színészek Hollywoodban ugyanis.

Erre pedig rátesz egy lapáttal, hogy amikor egy filmben egy karakter transz lenne, még akkor se szoktak szóba se jönni transz színészek. Ez a probléma túlnő Redmayne személyén és egy mélyebb, rendszerszintű problémának a része, amiben transz színészek transzságuk okán marginalizálódnak az iparágban. A kritikával pedig már maga a színész is egyetért, derült ki egy új nyilatkozatából.

Nem, ma már nem fogadnám el a szerepet. A legnagyobb jóindulattal csináltam azt a filmet, de szerintem hibáztam. A lényeg inkább a frusztráció casting kapcsán, mivel sok embernek továbbra sincsenek egyenlő lehetőségek biztosítva. Muszáj ezen változtatnunk, különben örökre ezekben a vitákban fogunk ragadni.

(Forrás: Deadline)


A figyelmetekbe ajánljuk