Denis Villeneuve

Denis Villeneuve

Denis Villeneuve a Dűne után egy másik sci-fi klasszikust is adaptál

A rendező Arthur C. Clarke klasszikusát nézte ki magának, ha végzett a Dűnével.


A Dűne folytatása 2023-ban érkezik, ha pedig azt vesszük, hogy mekkora ívű porjekt, mérget vehetünk rá, hogy Denis Villeneuve rendező nyakig van vele a munkában. Szóval amíg az el nem készül, addig nem érdemes a kanadai rendezőtől más filmet várni. Ugyanakkor már tudjuk azt is, hogy mit fog utána csinálni.

Leszerződött ugyanis Morgan Freeman cégével, hogy filmre adaptálja Arthur C. Clarke sci-fi klasszikusát, a Randevú a Rámávalt. A mű alapkonfliktusa egy, a naprendszerünkben megjelenő idegen fajról szól, aminek az észlelése után az emberiség küldetésre indul felvenni a kapcsolatot vele. Ha az Érkezésre és a Dűnére gondolunk, Villeneuve tökéletes választásnak hangzik.

Ugyanakkor sokat kell majd várnunk rá még azt is feltételezve, hogy a Dűne 2 után Villeneuve nem csinál rögtön egy Dűne 3-at is. Sokáig egyébként úgy volt, hogy David Fincher fogja adaptálni a könyvet, de az a projekt sose igazán indult be, talán most majd Villeneuve-vel, aki Frank Herbert és Philip K. Dick után újabb sci-fi ikon adaptációját pipálhatná ki vele.

(Forrás: Gizmodo)


A figyelmetekbe ajánljuk