renfield a draculában

A film alapsztoriját a The Walking Dead alkotója írta.


Renfield nem éppen a legismertebb figurája az egész Drakula-sztorinak, de most mégis saját mozifilmet kap. Ő általában a címszereplő vámpír téveszmés barátját játssza, aki állatokat eszik annak reményében, hogy ezáltal övé lesz az életerejük. De nem csak mondjuk kolbászt és szalonnát, hanem mondjuk legyeket, legyeket megevő pókokat, meg madarakat is csak úgy magára.

Egy ideje viccből meg is született a Renfield-szindróma kifejezés, amit ugyan használnak, de hivatalosan nem diagnosztizálható. Ez azon ritka eseteket takarja, akiknek az az obszessziója, hogy vért igyon, amit több sorozatgyilkosnál is észleltek. Ugyanakkor nem egy hivatalos betegség.

A rendezői székben pedig Chris McKay lesz, akinek a Lego Batmant is köszönhetjük, a film eredeti sztoriját pedig Robert Kirkman, a The Walking Dead alkotója írta. Egyelőre nem tudni, hogy mikor érkezik. McKaynek egyébkén van még egy bemutatlan idegeninváziós filmje Chris Pratt főszereplésével. Ha az esetleg nagyot bukik, még felmerülhetnek kérdőjelek a projekttel kapcsolatban, de alapvetően nem egy nagy költségvetésű blockbuster lesz.

Inkább olyasmi léptékű lesz, mint a tavalyi A láthatatlan ember, ami kis költségvetésből készült, cserébe rendezője teljes szabadkezet kapott, hogy ötletét megvalósíthassa a klasszikus Universal-szörnnyel. Egy időben sztárokkal teli szörnyuniverzumot tervezett a Universal, ennek első filmje lett volna a Tom Cruise főszereplésével készült Múmia, de a bukása után a stúdió inkább elvetette az univerzumépítést, azóta pedig kis kreatív szerzői horrorként értelmezi újra ikonikus horrorkaraktereit.

(Forrás: A.V. Club)


A figyelmetekbe ajánljuk