Részlet a The Mandalorian című sorozatból.
Disney

Öt Disney+-on futó sorozat, amit mindenképp látnod kell!

Nemrég jelentették be a nagy hírt, miszerint nemsokára Magyarországra is megérkezik a Disney+ nevű streaming-szolgáltató. Ennek kapcsán öt olyan Disney+-on futó sorozatot gyűjtöttünk össze, amit mindenképp látnod kell!

WandaVision (2021)

A Disney tulajdonában lévő Marvel rendszeresen megkapja azt a kritikát, hogy az összes produkciója alapvetően ugyanúgy néz ki és ugyanolyan, ami természetes következménye az egymást keresztező karaktereknek és történetszálaknak. A WandaVision két kevésbé ismert M.C.U.-karaktert, Wanda Maximoffot (Elizabeth Olsen) és Visiont (Paul Bettany) egy 60-as évekbeli külvárosi szitkomban szereplő, össze nem illő friss házasokként mutatja be, és merészen eltér a megszokott Marvel-sémáktól.

A régi sztenderdek és a kikacsintós utalások között a műsor néhány furcsa zavaró tényezőt is elhelyez, amelyek azt sugallják, hogy nem minden az, aminek látszik.

The Mandalorian (2019-)

A Disney+ első saját gyártású sorozata a Star Wars Univerzumban játszódó The Mandalorian volt és jobb kezdésről valószínűleg nem is álmodtak a stúdió vezetői. A történet a 6. és a 7. Csillagok háborúja film között játszódik, amelyben a nézők egy különleges fejvadász-szekta egyik tagjának (Pedro Pascal) kalandjait izgulhatják végig.

A főszereplő egy birodalmi megbízótól azt a feladatot kapja, hogy kutasson fel egy 50 éves személyt és szállítsa le neki. A küldetés folyamán a fejvadász azonban rádöbben, hogy a célpontja egy közel sem mindennapi gyermek.

A Simpson család (1989-)

Következzen a listánk „klasszikusa”. A 31 évadot megélt széria közel sem számít újdonságnak, de mégis nagyon fontos szereplő a Disney+ kínálatában.

Az alkotó Matt Groening és animátorai a Simpson családot és Springfield városát úgy képzelték el, mint a színes karakterek és az amerikai családokról, intézményekről és értékekről szóló éles poénok végtelen forrását.

Loki (2021-)

A Marvel Studios harmadik tévésorozatának hat epizódból álló első évadja ötletes, érzelmes és izgalmas mélyrepülés Tom Hiddleston ikonikus, olykor rosszfiú szerepében. A sorozat Loki azon verzióját követi végig, aki közvetlenül a Bosszúállók időutazásos beavatkozásának eredményeként a New York-i csata után megszökött a Tesseracttal. Ez a húzása azonban rosszul sül el, és az ikonikus gonosztevőt csapdába ejti egy titokzatos szervezet, amely a „szent időval egyensúlyáért” felel. A sorozat sikerét jól mutatja az a tény, hogy a Disney már berendelte a második évadot.

Sólyomszem (2021)

A Sólyomszemben Jeremy Renner visszatér a legendás íjász szerepében, míg Hailee Steinfeld Kate Bishopként debütál az MCU-ban. A sorozat a Marvel-univerzum földhözragadtabb megközelítését alkalmazza, amely a Bosszúállók: Végjáték után veszi fel a fonalat.

A sztori szerint Clint Barton kegyetlen önbíráskodó gyilkosként töltött éveinek következményeit igyekszik feldolgozni, ám nemcsak sötét múltjával kell szembenéznie.

Forrás: Collider, The New York Times, Gamesradar

A figyelmetekbe ajánljuk