Részlet a Disney +-on futó Loki című sorozatból.​
Disney

Részlet a Disney +-on futó Loki című sorozatból.

Elképesztő összegeket költ a Disney a streaming-szolgáltatására

Bob Chapek, a Disney vezérigazgatója nemrég közölte a befektetőkkel, hogy a vállalat növeli a Disney Plus-tartalmakra fordított kiadásait, mivel több helyi és regionális produkcióval akarják bővíteni a szolgáltatásukat.


Tavaly decemberben a Disney azt prognosztizálta, hogy a 2024-es pénzügyi évben 8-9 milliárd dollárt fog költeni a streaming-szolgáltatását erősítő tartalmaira, és Chapek szerint ez az összeg most emelkedni fog – írja a Variety.

Mint tudják, a legutóbbi befektetői napunkon bejelentettük, hogy a 2024-es pénzügyi évben 8 és 9 milliárd dollár közötti teljes tartalomkiadásra számítunk, és most tovább fogjuk növelni ezt a beruházást, amelynek elsődleges mozgatórugója a több helyi és regionális tartalom gyártása

– mondta Chapek.

A Disney-vezér igyekezett előremutatóan nyilatkozni a Disney Plusról, miután a streaming-szolgáltatás a 2021-es év szeptemberi negyedévében eddig mindössze 2,1 millió új előfizetőt tudott bevonzani – ez jóval a Wall Street előrejelzései alatt van, és a leglassabb növekedés a két évvel ezelőtti indulás óta.

Chapek elmondta, hogy jelenleg több mint 340 különböző produkció van a fejlesztés különböző fázisaiban, amelyek a következő néhány évben megjelennek a Disney Pluson. Emellett felvázolta azokat a terveket, amelyek szerint a vállalat 2023-as pénzügyi évére több mint a duplájára emeli azoknak az országoknak a számát, ahol elérhető lesz a szolgáltatás. A helyi és regionális tartalmak hangsúlyozása kulcsfontosságú, mivel Chapek megfogadta, hogy a Disney Plus jövőre több mint 120 országban lesz elérhető, szemben a jelenlegi nagyjából 60 országgal.

Miközben a Disney Plus a második évfordulójának megünneplésére készül, Chapek elmondta, hogy a COVID-járvány okozta késések megzavarták a sorozat- és filmbemutatók tervezett ütemrendjét, de elmondása alapján 2022 második felében „átszakad majd a gát".

A figyelmetekbe ajánljuk