Denis villeneuve

Denis villeneuve

Denis Villeneuve már tiniként a Dűne feldolgozásán gondolkodott

A rendező még kamerát se nagyon fogott a kezében, amikor már azt tervezgette, hogyan fog kinézni a filmje.


Denis Villeneuve rendező korábbi interjúiban elmondta, hogy tinédzserkora óta arról álmodozott, hogy egyszer filmet készít Frank Herbert sci-fi remekéből, a Dűnéből. Mint mondta, feldolgozásával a benne élő tinédzsernek akart leginkább megfelelni. Most kiderült, hogy nem csak álmodozott erről a filmről tinédzserkora óta, hanem gyakorlatilag dolgozott is rajta, ha úgy vesszük.

A redező ugyanis vidéken nőtt fel Kanadában, ahol nem igazán volt hozzáférése gyerekként mindenféle filmes felszereléshez, akár csak egy kamerához is. Úgyhogy rengeteget storyboardozott. A storyboard a filmkészítésnek az a fázisa, amikor forgatás előtt, jellemzően egy storyboard rajzolóval, vizuálisan lebontják a filmet beállításról-beállításra. A tervezés egyik legfontosabb része, aminek segítségével a rendező egy pontos vízióval érkezhet a forgatásra.

Mint Villeneuve megmutatta most, 13 évesen Nicolas Kadima nevű barátjával rajzoltak egy storyboardot egy Dűne feldolgozáshoz is. A rendező egyébként megszállott storyboardos, mi több, időnként több verziót is rajzoltat magának forgatás előtt, addig rendezgetve őket a falon, amíg végül összeáll az egész számára. A több verzió pedig segít számára, hogy azonnal tudja vizualizálni az esetleges változtatásokat.

(Forrás: Slashfilm)


A figyelmetekbe ajánljuk