Denis Villeneuve egy díjátadó-gálán.

Denis Villeneuve nem akar David Lynch-csel a Dűnéről beszélni

A rendező Timothée Chalamet főszereplésével készülő hamarosan megjelenő adaptációja Lynch 1984-es verzióját követi.


Denis Villeneuve korábban már beszélt David Lynch 1984-ben megjelent, rosszul sikerült Dűne-adaptációjával – amelyet a Lynch lényegében kitagadott az életművéből – kapcsolatos érzéseiről.

Nagy David Lynch-rajongó vagyok, ő a mester. Amikor láttam (Lynch Dűne-adaptációját), emlékszem, hogy nagyon izgatott voltam. De az ő átvétele... Vannak részek, amiket imádok, és vannak olyanok, amik kevésbé tetszenek. Szóval emlékszem, hogy félig voltam csak elégedett .

– mondta az új Dűne-rendező augusztusban az Empire-nek.

Azt gondolnánk, hogy Frank Herbert terjedelmes sci-fi eposzának adaptálása bőven adna témát a két filmesnek, ha véletlenül összefutnának (még akkor is, ha Lynch az 1984-es Dűne által okozott "szívfájdalom" miatt nem tudja megnézni az új változatot). Egy új interjúban azonban Villeneuve elárulta, hogy nem hozná fel ezt a témát.

A rendező a Happy Sad Confused podcastban elmondta, hogy nem akarja megosztani David Lynch-csel a Dűnével kapcsolatos tapasztalatait:

Ha Lynch-csel találkoznék, inkább a festészetről beszélgetnék vele, mint a Dűne-ről

Mielőtt filmrendező lett volna, Lynch festő is volt, amit a David Lynch: The Art Life című dokumentumfilm is megörökített.

Forrás: Dazed

A figyelmetekbe ajánljuk